Yıldırım Bayezid Koşusu’nda galibiyete ulaşan Black Metal oldu

Yıldırım Bayezid Koşusu’nda galibiyete ulaşan Black Metal oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus G1 koşu, 2200 metre mesafe üzerinden kum pistte düzenlendi. Masis Markaryan’ın sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Emin Karataş’ın üstlendiği Black Metal (Dr Fong - Law Of Chance / Pennekamp) jokeyi Mert Ali Solmaz’la yarışı kazanan isim oldu. Murat Kadaifçioğlu tarafından yetiştirilen 4 yaşındaki al at, ilk Grup koşu zaferini elde ederken toplam birincilik sayısını 9’a yükseltti. Bu sonuç ayrıca jokey Mert Ali Solmaz’ın da ilk Grup 1 galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

2022 yılı Yıldırım Bayezid Koşusu’nu (Açık-G1) izlemek için tıklayınız.

King Man Go (Mendip - Pomerol / Honour And Glory) jokeyi Hışman Çizik’le ikincilikte yer alırken, Göğüsgeren (Victory Gallop - Mekin / Fantastic Fellow) Mehmet Akyavuz’la üçüncü, Cagner (Victory Gallop - Caminando / Mountain Cat) Vedat Abiş’le dördüncü, Vaiz (Mendip - Sea Secret / Yonaguska) de Akın Sözen’le beşinci olarak pistten ayrıldı.

Black Metal koşuyu 2.23.06’lık bitiriş derecesiyle kazanırken farklar 1 Boy - 3 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi Masis Markaryan’a kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk takdim etti.

Safkanın antrenörü adına Baha Yargı’ya ise plaketini Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş verdi.

Kazanan safkanın jokeyi Mert Ali Solmaz’a da plaketini Ferhan Göktürk takdim etti.

Törene Eskişehir Sanayi Odası Meclis Başkanı Süha Özbay ile Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Yıldırım Bayezid

Osmanlı Devleti’nin 4’üncü hükümdarı olan Yıldırım Bayezid, 1354 yılında Edirne’de doğdu. Babası I. Murad, annesi Gülçiçek Hatun’dur. Katıldığı savaşlarda gösterdiği cesaretten dolayı “Yıldırım” ismiyle de anılan Bayezid’in çocukluk dönemi Bursa’da geçti. Dönemin en büyük âlimlerinden ve değerli kumandanlarından tarih, felsefe, sevk, idare ve askerlik dersleri aldı. Şehzadelik yıllarında Kütahya Sancak Beyi olarak tayin edildi. I. Kosova Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynadı. Babası Sultan I. Murad’ın vasiyeti üzerine 1389 yılında tahta çıkan Yıldırım Bayezid, 29 yaşında Osmanlı Devleti’nin hükümdarı oldu. Kosova Savaşı’nda ölen Kral Lazar’ın kızı ile evlenmesi sonucunda Osmanlı - Sırp dostluğu doğdu. 1391 yılında İstanbul’u karadan ve denizden kuşatan ilk Osmanlı Hükümdarı olan Yıldırım Bayezid, 1396 yılında Haçlı Ordusuna karşı kazandığı Niğbolu Zaferi ile de Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki hâkimiyetini pekiştirdi. 13 yıl süren hükümdarlığı sonucunda devletin sınırlarını 291 bin kilometrekareden 942 bin kilometrekareye çıkardı. 1403 yılında esaret altında Akşehir’de vefat eden dördüncü Osmanlı Hükümdarı Yıldırım Bayezid’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

fokyozuxchyj9sdwphlk35vi.jpg

8lw34yegznro5ncbiI0mthfh.jpg

voluxa1t7kbjz6gpiuwcrs5f.jpg

ezcpows4hcy0dlnpfIr3b7qq.jpg

icswfzqptoyye0us2twurjjk.jpg

d48wgrjm2jk0iyIonv7fgufd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.