Yeşil Bursa Koşusu'nda birinciliğe Mavi Kılıç uzandı

Yeşil Bursa Koşusu'nda birinciliğe Mavi Kılıç uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan mücadele, 1800 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi.

Bursa'da günün ve sezonun bu önemli randevusunu, İ. Hilmi Narmanlı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Rasim Tetik tarafından antrene edilen 5 yaşındaki doru erkek safkan Mavi Kılıç (Yonaguska - Mavi Sema / Sun Music) jokeyi Mehmet Kaya ile kazandı.

2022 yılı Yeşil Bursa Koşusu'nu izlemek için tıklayınız.

Mücadelede ikinciliği, Gökhan Kocakaya idaresindeki Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) elde ederken, Color of Night (Invincible Son - Prenses Rüya / Northern Afleet) isimli safkan Akın Sözen ile üçüncü, King Man Go (Mendip - Pomerol / Honour and Glory) Özcan Yıldırım ile dördüncü ve son olarak Kadir Tokaçoğlu ile bu koşuya katılan El Nino (Victory Gallop - Platonic Chat / Danehill Dancer) beşinci oldu.

Yarışın galibi Mavi Kılıç için bitiriş derecesi 1.55.04 olurken, farklar 5,5 Boy - Baş - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Yavuz Yılmaz'a kupasını, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik verdi.

Törene, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ve Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.

di0elodax9orujscku5tr78t.jpg

hu6arrm5pt2czznblo78Ifcb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.