Yazılım Ne İşe Yarar ?
Nasıl ki İnsan beyninden giden komutlar ile çalışıyor ise kalan organlar bilgisayar içinde aynı şey geçerlidir aslında.
Kodlamalar yapılır ve gerekli olan çalışmalar sonrasında insan eli ile yada insandan üretilmiş olan robotlar kodlaması ile birlikte gerek yazılım sağlanır.
Elektronik cihazlara verilmiş olan bir emir daha doğrusu veri girişi sonrasında gerekli işlemler ile birlikte sistem sağlanır ve Bilgisayar,telefon,laptop gibi cihazlara ve daha fazlasına yazılımı gerçekleştirilip geçerliliğe konulmaktadır.
Bu yazılımlar sayesinde dijital kısımlar birbiriyle iletişim halinde olmaktadırlar. Bu iletişim sayesinde de hem insanların hem de robotların yada benzeri aletlerin çalışması sağlanmaktadır. Nasıl ki insanlar vücudunun bir yeri ağrıdığında ya da hastalandığında yeterli derece de verimli çalışamıyorsa doğru kodlama ile birlikte de bilgisayar, laptop gibi cihazlarda da aynı şey görülmektedir.
Yazılımın en faydalı kısımları şunlardır:
• Zaman tasarrufu,
• İletişim kolaylığı
• İş bitiricilik gibi durumlardır. Bu konuları açmak gerekir ise;
Zaman Tasarrufu
Birkaç günde yapılabilecek olan işleri birkaç saat hatta dakikada yapabilme durumuna denilmektedir. İnsanlar bazı yazılımlar sayesinde uygulamalar ya da programlar ile birçok işi kolaylıkla sağlamaktadırlar.
İletişim Kolaylığı
Eski zamanlarda mektup gibi araçlarla insanlar birbirlerinden günlerce aylarca haber alamaz iken günümüzde artık kısa süre içerisinde birbirlerini arayabilir ve yüz yüze bile görüşme şansına sahiptirler. Birçok işveren ve işalan açısından da zaman zaman kolaylık sağlanabilmektedir. Neticede günümüzde ortaya çıkmış olan virüs ile birlikte sporcular, önemli şirketler gibi konumdaki insanlar telekonferans sistemi ile görüşmeler yapabiliyor ve bu sayede birbirlerini daha iyi bir şekilde görmenin ve işlerinin yolunda olmasının keyfini yaşıyorlar.
İş Bitiricilik
Yazılımın en esas durumlarından bir tanesi de iş bitiriciliktir. İş bitiricilik birçok açıdan aslında insanoğlu’nun artık sınırlarını zorlamasına neden olmuştur. Geçmişte bir işi birçok insan yapar iken artık yazılım ve kodlamalar sayesinde çok daha az insan ve hatta makineler yardımı ile bu işler yapılabilmektedir.
Yazılım türleri aslında bakıldığında Web yazılımı, masaüstü yazılım ve mobil yazılım gibi üç farklı sınıfta incelenebilme durumları vardır.
HABERE YORUM KAT