Yazılım Nasıl Yapılır ?

Yazılım Nasıl Yapılır ?

Geçmişten günümüze birçok sektörde olduğu gibi yazılımda bir ihtiyaç durumu ile ortaya çıkmıştır.

. Günümüzde de halen bakıldığı zaman; birçok sektörün vazgeçilmezi durumundadır yazılım.  Durum böyle olunca da hem iş veren hem de iş arayanlar açısından gerek normal zamanlı çalışma gerek ise Freelance yani Serbest çalışma yada homeoffice yani Evden çalışma durumları ortaya çıkmıştır.

Yazılım oluşturulmasında altı aşamadan geçilen bir işlem söz konusudur;

Öncelikle hangi alan yada sektörde ihtiyacın olduğu tespiti iyi yapılması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili olarak tespit sonrasında gerekli çalışmalar yapılıp ihtiyaç giderilmektedir sonrasında ise karşılaşılan  problemin tanımlanması gerekmektedir.

Bir sonraki aşamada ise  analizler yapılarak program ana hatlarıyla tasarlanmaktadır. Tasarlanma süreci oldukça iyi olması gerekmektedir. Çünkü yapılacak en ufak bir kodlama hatası hem insan açısından hemde program açısından olumsuz durumlar oluşturabilemektedir. Bu da misal olarak işi alıp programı yapacak kişi açısından maddi kaybın yanı sıra manevi de hasarlara yol açmaktadır.

Kodlamada En Önemli Konular

Bir diğer önemli konu ise Tasarlanan programın kodlara dönüştürülmesidir. Bu konu ile ilgili olarak mesela oyun uygulaması ise ona göre müzik yada yemek gibi uygulama ise ona göre yazılım ve kodlama oluşturulmalıdır. Bir diğer önemli aşama ise Kodlamanın uygunluğu test edilmesi ve dökümanlara evrilmesidir.

Yazılım ve kodlama projesine yani uygulamayı yada programı yapmaya  başlanmadan önce mutlaka üretilecek olan yazılım ile ilgili aşamalar ve hedefler olması çok daha iyi olacaktır konu ile ilgili olarak. Çünkü planlı ve programlı yapılan uygulama çok daha iyi olacaktır.

Yine bir diğer önemli konu ise amaç belirlenmesidir. Uygulama yani yazılım ile ilgili olarak hedef belirlendikten sonra amaca ulaşmak için yapılması gerekenler analiz yapılmalıdır.

Sonrasında aslında en önemli konulardan birtanesi olan hangi kesime hitap edeceği durumudur.  Yazılımın  hedef kitlesi,  demografik yapısı, mesleki dağılımı, hedef kitlenin yaş grubu önemli kriterleri belirlemek hem uygulamanın daha fazla kişiye hitap etmesi açısından hem de daha fazla kullanırlık ve yazılımın sevilmesi açısından önemli bir durumdur.

Ve sonrasında ise son dönemin en olmazsa olmazlarından bir tanesi algoritma belirlemektir. Bu konu aslında bir bütünün en önemli parçalarındandır.

Sonrasında ise kullanıcıdan veri temin edilmesini sağlayan bir kodlama üretilmesi lazımdır.Aşamalar bittikten sonra  kodlamanın tamamlanmasıyla birlikte program çalıştırılır ve mevcut gerekli hatalar düzeltilmesi lazımdır.

Bu şekilde yazılımın üretim aşaması tamamlanmış olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.