Vâlâ Sidar Koşusu’nda galibiyete Demirkurt ulaştı

Vâlâ Sidar Koşusu’nda galibiyete Demirkurt ulaştı

3+ yaşlı İngilizlerin 2200 metre sentetik pistteki mücadelesinden Ufuk Kurtlar’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Demirkurt (Dutyfree - Divine Life / Divine Light) jokeyi Ali Kaçmaz ile galip ayrıldı. Amine Kurt tarafından antrene edilen 6 yaşındaki doru at, kariyerinin 50. startında ilk kez sentetik piste çıkarken toplamda 11. galibiyetini elde etti.

9 safkanın katıldığı koşuda ikincilik Bikati (Mendip - Lady Chara / Royal Abjar) isimli safkanın olurken, Kocavezir (Torok - Ekinoks Code / Doyoun) üçüncülükte, Bağ Bozumu (Captain Rio - Fine Time Lucille / Mineshaft) dördüncülükte, Colour Of Light (Invincible Son - Prenses Ruya / Northern Afleet) ise beşincilikte yer aldı.

Demirkurt’un 2.18.19’luk dereceyle kazandığı koşuda farklar da Boyun - 3,5 Boy - 2 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Salih Akkuş’a ödülünü merhum Vâlâ Sidar’ın oğlu Kaan Sidar takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ile İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

 

Vâlâ Sidar

1933 yılında İstanbul’da doğan at sahibi ve yetiştirici Vâlâ Sidar’ın, centilmen binici olarak başlayan atçılık macerası son nefesini verdiği ana kadar kesintisiz sürdü. Başta 1976 yılı Hatay Koşusu galibi Yalel isimli safkan ve 1977 yılının en başarılı 2 yaşlı dişi İngiliz tayı Royal Dancer olmak üzere birçok safkanla pistlerimizde sayısız birincilik kazandı. Grup koşusu galibi taylar yetiştirdi. Vâlâ Sidar, aynı zamanda başarılı bir yelkenci ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesiydi. Centilmen koşulara da katılmış olan Sidar, Türk Sinema tarihindeki at yarışı konulu 1953 yapımı ilk film olan “Ölüm Yarışı” adlı filmde başrol oyuncularından biri olarak bir jokeyi canlandırdı. 2010 yılında aramızdan ayrılan Vâlâ Sidar’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

zvf64lpwuq81kgskzIadvyth.jpg

yodluepn4wu1txfd29kicjta.jpg

5wkmqq7ase8t390gwohp2l4c.jpg

3ubcnhpevymqdIgnxq1aklv9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.