Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu’nu The Difference kazandı

Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu’nu The Difference kazandı

Kum pistte 2000 metre mesafede yapılan koşuya 3+ yaşlı 16 safkan İngiliz atı katılım gösterdi. Ali Şeker’in sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Mehmet Gündüz’ün üstlendiği 6 yaşındaki doru at The Difference (Shanghai Bobby - Easy Erin / Johannesburg) jokeyi Burak Bektaş’la sezonun bu önemli randevusundan galip ayrıldı. Mozaik Org.San.Tic.A.Ş. yetiştirmesi olan safkan, bu sonuçla kariyerinin ilk Grup koşu zaferine imza attı.

Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu’nu (Açık-A3) izlemek için tıklayınız.

Kazanan safkanın ardında Takipetbeni (Indigo Red - Flowers Queen / Royal Abjar) aprantisi Mustafa Işık’la ikinci, Silver Cloud (Approve - Rain Goddess / Green Gönen) jokeyi Necmi Altın’la üçüncü, Beauty Sun (Toccet - Beauty Mida / Karabeyhan) aprantisi İsa Katar’la dördüncü, Dancing Girl (Zanjero - Havar / El Corredor) ise jokeyi Mehmet Doğan’la beşinci oldu.

The Difference için bitiriş derecesi 2.14.97 olurken koşuda farklar 1/2 Boy - 2 Boy - 2,5 Boy - 4,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Aziz Çizik’e kupasını, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile Diyarbakır Milletvekili ve eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehmet Mehdi Eker birlikte takdim etti.

Ayrıca Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker’e günün anısına çiçek takdim etti.

Törene eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Kutbettin Arzu, Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Ak Parti İl Başkan Vekili Suna Kepoğlu ile Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

rpIwz4cjzskioby5yaxnqjt0.jpg

uoIq5eljq7pmsrcwsfzztmfy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.