ÜCRETSİZ BESLENME SAĞLAYAN 'ÖĞRENCİ YE' PROJESİ BEYOĞLU'NDA

ÜCRETSİZ BESLENME SAĞLAYAN 'ÖĞRENCİ YE' PROJESİ BEYOĞLU'NDA

Beşiktaş’ta ikamet eden üniversite öğrencilere ücretsiz beslenme imkanı sunan 'Öğrenci Ye' projesi Beyoğlu’na geliyor.

Beşiktaş'ta üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlayan "Öğrenci Ye" projesi, Beyoğlu'na genişletiliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat arasında protokol imzalandı. Proje, Beyoğlu'ndaki üniversite öğrencilerinin anlaşmalı restoranlardan ücretsiz beslenmelerini sağlayacak.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, projeyi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan ilham alarak Beyoğlu'na taşımaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. İstanbul'da öğrenci olmanın zorluğuna dikkat çeken Güney, bu projeyle öğrencilere büyük destek sağlanacağını vurguladı. 

Akpolat, "Öğrenci Ye" projesinin, TURYİD iş birliğiyle geliştirilen bir sosyal dayanışma uygulaması olduğunu söyledi. Proje, pandeminin ve ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla hayata geçirildi. Beşiktaş'ta 500 öğrenciyle başlayan proje, şimdi 2 bin 500 öğrenciye hizmet veriyor.

Akpolat, Beyoğlu'nda da önemli sayıda üniversite bulunduğunu ve "Emekli Evi" gibi projeleri de birlikte hayata geçireceklerini belirtti. Proje kapsamında şu anda 164 restoran, yaklaşık 10 bin 611 öğrenciye hizmet veriyor.

Öğrenci Ye Projesi Nedir?

"Öğrenci Ye", Beşiktaş Belediyesi ve TURYİD iş birliğiyle geliştirilen, üniversite öğrencilerine anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek sağlayan bir sosyal dayanışma uygulamasıdır. QR kod ile restoran onay sistemi, güncellenmiş restoran listesi ve ileri tarihli rezervasyon gibi özellikleri bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.