Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, El Sanatları Atölyesi’nde File Çanta Yapımı Kursu düzenliyor. Kadınlara sanatı öğrenme, atölye ve evlerinde üretime katılma, aile bütçesine gelir imkanı sağlanıyor. Ücretsiz kurstan 4 ayda 350 kişi faydalandı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, El Sanatları Atölyesi’nde düzenlediği kurs ile kadınlara yeni bir gelir kapısı araladı. Kadınların ister atölyede isterse evinde üreterek gelir elde etmesine olanak sağlayan kursa ilk etapta ihtiyaç sahibi kadınlar kısa mesaj ile davet edildi. İsteyen her kadının katılabildiği kursta ekonomik değeri yüksek ve çevreyi koruyan bir proje başarıyla uygulanıyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, planlamasından itibaren her sürecini yakından takip ettiği kurstan özellikle sosyal açıdan dezavantajlı ailelerin yararlanmasını teşvik ediyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı ‘Özel Çocuklarımız’ın annelerine file çanta yapımı öğretildi. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri de Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Atölyesi’nde File Çanta Yapımı Kursu’na katılarak file yapımını öğrendi ve ihtiyaç sahibi ailelere destek verdi.

Öncelikle İhtiyaç Sahibi Ailelerin Bütçesine Katkı Sağlıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Poşetlerin ücretli satışının ardından file çantaya ihtiyaç arttı. Çevreci ve daha uzun süre kullanım ömrü olan file çantaların üretimi konusunda kurs düzenledik. Öncelikle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın ama isteyen her kadının katılabildiği bir kurs düzenledik. İhtiyaç sahibi ailelerimize hem balık nasıl tutuluru, hem de tuttukları balıkları nasıl değerlendireceklerini öğrettik. Biz de mutlu olduk, onlar da üretmenin hazzı ile mutlular. File çantaları atölyemiz veya evlerinde ördürerek kadınlarımıza gelir imkanı sağlıyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Atölyesi’nde File Çanta Yapımı Kursu’ndan faydalanmak isteyen kadınlar, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı ziyaret edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.