Türkiye Halk Oyunları Koşusu’nu Gold Design kazandı

Türkiye Halk Oyunları Koşusu’nu Gold Design kazandı

3 yaşlı İngilizlerin 2200 metre kum pistteki mücadelesini, Abdulsamet Tekin’in sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Emin Karataş’ın üstlendiği Gold Design (Violence - Design For Life / Aptitude) jokeyi Vedat Abiş idaresinde birincilikle tamamladı. Twin Hopes Farm yetiştirmesi al erkek tay 12’nci startında 7’nci galibiyetini elde etti.

8 tayın katıldığı yarışı Yetim Oğlu (Güngör Baba - İasoslu Mef / Ocean Crest) ikinci, Serastro (Scarface - Celeste / Vettori) üçüncü, Minerva McGonagall (Native Khan - Magnolia / Ocean Crest) dördüncü, Very Special (Papa Clem - Asilkan / Lion Heart) da beşinci sırada noktaladı.

Gold Design için bitiriş derecesi 2.26.22 olurken, koşudaki farklar Boyun - 3 Boy - 7 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Taner Bozkuş, kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Emin Karataş’a kristal şilt takdim etti.

Şeref Tribünündeki törene THOF Hukuk Kurulu Başkanı Av. Osman Buldan, THOF Üyesi Şakir Erdem ve Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, anayasanın 58. maddesi ve 3289 sayılı kanuna istinaden Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2001 yılında kurulmuştur. Türk kültüründe tespit edilen 4.000'in üzerinde halk oyunu ile ülkemiz, dünya üzerinde en zengin oyunu karakterine sahip ülkelerden biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kültürüne, tarihine ve diline verdiği değerden yola çıkan federasyon, milli kültürümüzün önemli unsurlarından biri olan halk oyunlarının ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılıp, yaşatılmasını sağlayarak bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

xb3myztwgwg0hvslc9nyeqav.jpg

2fkeyugcm14lhainvo0p76jt.jpg

r64opljylzkdjb1ofhndgarz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.