Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu’nda galibiyete Doğan Kardeşler uzandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu’nda galibiyete Doğan Kardeşler uzandı

4+ yaşlı başarılı safkan Arap atlarının iştirak ettiği koşu, 1500 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu'nu; Nebi Doğan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Mehmet Şefik Kılınç tarafından antrene edilen 4 yaşındaki al erkek safkan Doğan Kardeşler (Cankardeşler - Tumbul Anzelha / Emiroğlu) jokeyi Mehmet Akyavuz ile kazandı. Kariyerinin 7. ve en önemli koşu galibiyetine uzanan Doğan Kardeşler son birinciliğine, Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 24 Şubat tarihinde katıldığı KV-9 koşuyla ulaşmıştı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

18 safkanın birincilik için mücadele verdiği ve keyifli bir mücadeleye sahne olan koşuda ikinciliği, Halis Karataş ile bu önemli mücadelede boy gösteren Kalbimdesin (Cankardeşler - Dilşeker / Özgünhan) elde ederken, Işık Gece (Baba Mevlüt - Yeşilgözlü / Altaha) Mehmet Salih Çelik ile üçüncü, Ahmet Çelik idaresindeki Darlöy (Özgünhan - Kadercan / Haberbatur) dördüncü ve son olarak Seçerhan (Özgünhan - Perihan Abla / Emael) ise Kadir Tokaçoğlu ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Doğan Kardeşler için bitiriş derecesi 1.43.93 olurken, farklar 1 Boy - 1 Boy - Baş - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Nergiz Doğan'a kupasını, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümg. Ahmet Kurumahmut verdi.



Törende ayrıca, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümg. Ahmet Kurumahmut, safkanın antrenörü Mehmet Şefik Kılınç'a ve jokeyi Mehmet Akyavuz'a da plaketlerini verdi.



4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümg. Ahmet Kurumahmut, günün anısına Kulübümüz Asli Üyesi Mete Aysal'a plaket takdim etti.



Törene, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriele Juen, Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ile davetliler de katıldı.

 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
 

Üstün nitelikli personeli ve sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü yerli ve millŞ® silah sistemleri ile etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini her geçen gün daha da artıran, kazandığı imkan ve kabiliyetler ile gücüne güç katan Türk Silahlı Kuvvetleri, hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye, mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın desteklenmesine, geniş kapsamlı tatbikatların icrasından yerli ve millŞ® savunma sanayimizin geliştirilmesine kadar üstlendiği tüm vazifeleri büyük bir başarıyla yerine getirerek, İstiklal Savaşı'ndan bu yana, en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir. Ülkemiz; uluslararası alanda üstlendiği öncü ve etkin rol, askerŞ® ve diplomatik hamleleriyle dünyadaki söz sahibi konumunu daha da güçlendirmekte; savunma ve güvenlik alanında önemli adımlar atarak bölgesinde ve dünyada etkin bir konuma ulaşmaktadır.
 

Bölgesel ve küresel barış için öncü bir rol üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri de; ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında başta Kıbrıs olmak üzere Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar, Somali'de ve daha birçok coğrafyada uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılarda bulunarak dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasında yer almayı ve milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürmektedir.

bnpdsg7pudxeyqftt6wl8em3.jpg

epuz5Ir2sv8vwwho3glk0qgy.jpg

bv37qlw1jhqc9mipubtpur8g.jpg

ds6csrq0vqoniy23dnmyzxct.jpg

kt5azjuacvwot1nnwledfI0b.jpg

gmmjglihadp6zruaholqpoIn.jpg

Irxpj7obzpvgw3k4fau6otwh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.