TORUN: AKP KAYNAK BULAMIYOR

TORUN: AKP KAYNAK BULAMIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koronavirüs salgınında AKP iktidarı kaynak bulmakta zorlanırken

CHP’li belediyelerin israfı engelleme ve kaynakları etkin kullanma uygulaması sayesinde halkın ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.
 

CHP Yerel Yönetimler Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koronavirüs salgınında AKP iktidarı kaynak bulmakta zorlanırken, CHP’li belediyelerin israfı engelleme ve kaynakları etkin kullanma uygulaması sayesinde halkın ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Torun yaptığı yazılı açıklamada CHP’li belediyelerin ‘israfı engelleme ve kaynakları etkin kullanma uygulamasının değerini bir kez daha gösterdiğini’ söyledi ve CHP’li belediyelerin koronavirüs salgını döneminde yaptıklarını anlattı.

 AKP iktiranın salgın karşısında yeterli kaynağı bulamadığını ifade eden Torun, şunları belirtti: “ Saray, salgının yayılmasını engelleyecek sokağa çıkışı sınırlandırma tedbirlerini vaktinde alamadı. Çünkü parası yok. Çünkü kaynaklar gösterişli saraylara, kimsenin geçmediği yollara ve köprülere, hiç ihtiyacımız olmayan bir havaalanına harcandı. İktidar, halkın bütün kaynaklarını buralara harcadığı için bugün topluma evde otur, seni mağdur etmeyeceğim, işsiz bırakmayacağım, maaşını ben ödeyeceğim, elektriğini suyunu bedava vereceğim diyemiyor. Yurttaşlarımız işsizlik ve geçim kaygısı yaşarken saray yandaşı zengin edecek Kanal İstanbul peşinde.”

 ‘İNSANLARA UMUT IŞIĞI OLDUK’

 Torun, koronavirüs salgını dolayısıyla CHP’li belediyelerdeki bazı uygulamaları da hatırlattı: “İktidar halka dalga geçer gibi kendi OHAL’ini ilan et deyip kenara çekildi. Belediye Başkanlarımız salgınla mücadele için, hem de salgının yarattığı mağduriyetleri azaltmak için adımlar attılar. Vatandaşlara akıl veren değil, destek sağlayan bir tutum içinde davrandık. İşini kaybedene hükümet sahip çıkmıyor. Bizim belediyelerimizin kapısı işini aşını kaybedene açık. Belediyelerimiz salgın zamanında senin yükünü ben omuzluyorum. Paraysa para, yiyecekse yiyecek vereceğim dedi ve uygulama da başladı. Salgın nedeniyle işinden olan insanlara bir umut ışığı olduk.”

 ‘SALGININ İLK GÜNLERİNDE SU KESİNDİSİ DURDU’

“Daha salgının ilk günlerinde su aboneliklerinde borçlardan dolayı kesinti olmayacağı duyuruldu. Aylık abonman kartlarının mevcut bakiyelerinin süreleri uzatıldı. Covid-19 salgını karşısında, başta yaşlılar olmak üzere diğer dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar da önemliydi. 65+ yaş grubundan vatandaşlar için destek hatlarının kurulması, ihtiyaçlarının ve alışverişlerinin giderilmesi ve psiko-sosyal destekler sunulması gibi adımlar ilgiyle karşılandı.”

 ‘BELEDİYELER SAHRA HASTANESİ KURUYOR’

“Belediyelerimiz sahra hastaneleri kuruyor. Belediyeler hastane ve aile sağlık merkezlerindeki eksikliklerin giderilmesine katkıda bulunmak üzere kendi imkanlarını kullanarak maske ve dezenfektan üretimine geçti. Bunun yanı sıra sağlık çalışanları ve eczane çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırmak için toplu taşıma ve otopark hizmetlerinin ücretsiz hale getirdi ve sağlık çalışanlarının ailelerinden uzakta karantinaya girebilmelerini sağlamak için turizm sektörü ile iş birlikleri geliştirdi.”

 ‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA PAKETİ DAĞITILDI’

“İhtiyaç sahibi kişiler için bağış kampanyaları başlatıldı. İhtiyaç sahiplerine gıda yardım paketleri dağıtıldı, dağıtılıyor. Belediyelerin mülklerinde kiracı olanların kiraları salgın sonuna kadar ertelendi. Birçok uygulamayı zaten kamuoyu biliyor.Belediyelerin salgınla mücadele önlemleri kapsamında sokak hayvanlarını ve hayvan barınaklarını da unutmaması kamuoyunun dikkatini çekti.” 

 ‘HALK BÜYÜKŞEHİRLERDE YÖNETİMİ BİZE TESLİM ETTİ’

Yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Torun, CHP’li belediye başkanlarının israfı önleme ve kaynakları doğru kullanma sözü verdiğine dikkat çekerek, “Halk, Türkiye’nin en büyük şehirlerinde yönetimleri bize teslim etti. Şimdi hepimiz, belediyelerimizin değişim umudunun adresi olduğunu görüyor. Zor gününde belediyelerimiz halkın yanında” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.