Talha Dinçel Koşusu'nu Bedestan kazandı

Talha Dinçel Koşusu'nu Bedestan kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1400 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Talha Dinçel Koşusu'nu, V. Hakan Keleş'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Bedestan (Approve - Forest Edition / Pivotal) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Sabit Eren'in antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği yarış hayatının 10. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız mücadelede Lex Tallionis (Three Valleys - Dolores / Exceed And Excel) kendisine ikinci sırada yer bulurken, Kayı Beyi (Dr Fong - Starlarks / Mujtahid) üçüncü, Malkoçhan (Talip Han - Always Runner / Always A Classic) dördüncü, King Fury (Win River Win - Eight Belles / Mountain Cat) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Yarışın galibi Bedestan için bitiriş derecesi 1.24.19 olurken, farklar 3 Boy - Burun - Burun - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Erdem Mutlu'ya kupasını Arslan Aybek verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve Eski İstanbul Hipodrom Müdürü Sabahattin Katan da katıldı.
 

Talha Dinçel

1913 yılında Sinop'ta doğan Talha Dinçel, Yüksek öğrenimini kimya ve eczacılık üzerine yaptı. Dinçel Laboratuvarı'nın kurucusu olan Talha Dinçel, 1961 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Atçılık ve yetiştiricilik yapan Dinçel, 1962, 1967, 1968 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurullarında görev aldı. Süphan isimli safkanıyla 1964 yılı Çaldıran Koşusu'nu, 1965 yılı Dişi Tay Deneme, Kısrak ve Ankara Koşularını, diğer başarılı safkanları Robin Hood ve Sirocco ile de birçok Grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 1972 yılında aramızdan ayrılan Talha Dinçel'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ycjr1hxfq2b8dfhkke9qzllu.jpg

tmuwcxz7jydpj6q4zbnvbyoh.jpg

yxrnn5dIsl47ha8o0meyifrf.jpg

q40p3mdb5ef6rpaIgaqtxomj.jpg

mcwkeqdibs8uajIvhkonzrjn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.