Taksim Maksemi’ni ‘Cumhuriyet Müzesi’ne Dönüştürdü

Taksim Maksemi’ni ‘Cumhuriyet Müzesi’ne Dönüştürdü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Osmanlı su mirası Taksim Maksemi’ni ‘Cumhuriyet Müzesi’ne dönüştürdü

İBB, Osmanlı su mirası olan Taksim Maksemi’ni restore ederek Cumhuriyet Müzesi’ne dönüştürdü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "İmparatorluktan Cumhuriyete uzanan bu tarihin her safhasını değerli biliriz," dedi. Taksim’e yeni bir değer katmanın ve Cumhuriyetin 100. yılına yakışan bir buluşma alanı kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Padişah I. Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi, İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından aslına uygun şekilde restore edildi. Açılış, İBB Başkanı İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. 

İmamoğlu, Taksim Meydanı’nın Türkiye Cumhuriyeti için önemine vurgu yaparak, bu alanın insanların buluşma noktası olduğunu söyledi. İmamoğlu ayrıca, İBB Miras markasının önemine dikkat çekerek, tarihi eserlere sahip çıkmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Taksim Maksemi, Osmanlı döneminden kalan önemli bir su yapısı olup, İBB tarafından restore edilerek Cumhuriyet Müzesi’ne dönüştürüldü. Müze, Cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını yansıtan içeriğiyle ziyaretçilerine Cumhuriyet yolculuğu sunuyor. Atatürk’ün kişisel eşyalarını içeren koleksiyonuyla da dikkat çeken müze, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.