TAKSİLERE YENİ DÜZENLEME

TAKSİLERE YENİ DÜZENLEME

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde taksi çağırma uygulamaları ile ilgili düzenleme yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde taksi çağırma uygulamaları ile ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre, taksi uygulamaları artık İBB’den lisans alarak çalışabilecek. Taksileri denetlemek üzere Taksi Yönetim Merkezi kurulması kararı alındı. İBB bünyesinde İstanbul’da artan mülteci nedeniyle Göç ve Uyum PolitikalarıŞube Müdürlüğü kuruldu.

İBB Meclisi eylül ayı oturumlarının ikinci birleşimi Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı.

İBB Meclisi'nde en çok şikâyet edilen taksilerle ilgili düzenlemeler yapıldı. Meclis, taksileri denetlemek, ceza ve idari yaptırım uygulanması için Taksi Yönetim Merkezi kurulmasına karar verdi.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı, Taksi Yönetim Merkezi ile kentteki tüm taksilerin denetleneceğini söyledi. Günlük yevmiyeyle 12-18 çalışıp, koşturan taksi emekçilerinin durumuna işaret eden Sarı, şöyle konuştu:

"Bu ayrı bir toplantı konusu. Burada yapılması gereken taksi plakalarının organize edilmesi, bir elde toplanıp 5-6 şirkete lisans verilmesi ve bu şirketlerin kurumsal vizyonuyla kontrol edilmesi en doğru yöntem. Ekrem İmamoğlu da 5 bin araçta bunu yapmaya çalıştı. Ama ne yazık ki UKOME'nin hükümet yanlısıçoğunluğu sebebiyle bu 8 kez iptal edildi. Esasında burada bir plaka satışı yok. Plakanın kiralanması var. O 5 bin araçta ya da şimdi 5 bin araçta kalite ispatı yapılıp genele yayılacaktı. Bizim Meclis'te halktan gelen şikayetleri değerlendirmemiz lazım. Kendi aramızda müzakere etmemiz lazım. Taksi Yönetim merkezi de 7 ay önce müracaatı yapılmış, bu taksilerin de toplu taşıma araçlarının da deniz taksilerin de denetleneceği, gözetleneceği bir yere doğru evriliyor. Burada taksilerin iç ve dış kameralarla hem taksi içindeki durum hem yolun durumu kontrol edilecek ve diğer sorunlar denetlenecek. Böylece hem turistlerin hem kentdaşların uğrayacağı olumsuzluklarıİBB daha iyi denetleyecek."

AKP'li İBB Meclis Üyesi Muhammed Kaynar, “5 bin taksinin ısıtıp ısıtıp gündeme getirmeleri artık baydı. Kendilerine de pay düşer diye sürekli bu konuyu gündeme getiriyorlar. 5 bin taksi sorunu çözmez. İBB önce 17 bin mevcut taksinin denetimini yapıp görevini yerine getirsin” dedi.

TAKSİ UYGULAMALARINA LİSANSI İBB VERECEK

İstanbul'da taksi hizmetine erişim ve yönetimi için çevrimiçi uygulamalar ile ilgili de “Elektronik Ulaşım Yönetimi Lisansı” düzenlemesi yapıldı. Taksi uygulamaları artık İBB'den lisans alarak çalışacak. En az 500 taksi şartı aranacak. İBB de lisans bedeli olarak firmalardan yıllık 150 bin lira alacak. Sarı“Lisans için firma başına en az 500 taksi olmasışartı getirildi. Teklifte şirketten alınacak lisans bedeli yıllık 500 bin TL'ydi, komisyon 150 bin TL'ye indirmiş. Belediyeyi gelir durumunun desteklenmesi gerek, neden düşürüldü anlamadık” diye konuştu.

YENİ BİRİMLER KURULDU

İBB bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşlarıİlişkileri Şube Müdürlüğü adıyla yeni birim kuruldu. "Yuvamız İstanbul" faaliyetleri nedeniyle büyüyen personel hacminin yönetimimin kolaylaştırılması, iş süreçlerinin takip ve denetimi için “Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü” ile kentte artan mülteci hareketliliği nedeniyle "Göç ve Uyum PolitikalarıŞube Müdürlüğü" kuruldu. Muhtarlıklar ve Gıda Dairesi Başkanlığı'nın adı“Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı” olarak değiştirildi ve “Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı” olarak yeni birim kuruldu.

Organizasyon Gelişim Şube Müdürlüğü adıyla yeni birim kurulması teklifi, İnsan KaynaklarıŞube Müdürlüğü'nün görev ve yetki alanında olduğu gerekçesi ile reddedildi. İtfaiye içinde “Önlem ve Denetim İtfaiye Şube Müdürlüğü” kurulması teklifi AKP grubu tarafından “kadrolaşmak için kurulmak isteniyor” gerekçesi ile reddedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.