T.Y.A.Y. ve Sah. Der. Koşusu'nu Çaldıran kazandı

T.Y.A.Y. ve Sah. Der. Koşusu'nu Çaldıran kazandı


Geçtiğimiz yıl Lion Victory isimli tayın birinciliği ile sonuçlanan koşu, 2 yaşlı erkek İngiliz taylarının katılımıyla, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.



2023 yılı Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nu; Serbay Gül'ün sahibi olduğu, Serus Tur. Ltd. Şti. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Kadir Baltacı'nın üstlendiği doru erkek tay Çaldıran (Marcavelly - Silver Heart / Lion Heart) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Keyifli bir mücadeleye sahne olan koşunun ikinciliğini, Festival Fever (Tizway - So Probable / Storm Cat) isimli tay Tugay Alıcı ile elde ederken, Halis Karataş idaresindeki Dream Twice (Buhsranger - Athena / Shrewd Idea) üçüncü, Ayhan Kurşun ile bu koşuya katılan Blue Sunset (Air Vice Marshal - Visarno / Kitten's Joy) dördüncü ve Zephyr West (Papa Clem - Dilay Star / Luxor) Özcan Yıldırım ile beşinci oldu.
 

Kazanan Çaldıran için bitiriş derecesi  1.24.28 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar Baş - 6 Boy - 1,5 Boy - 4 Boy şeklinde oluştu.



Koşunun ardından  düzenlenen törende, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Kadir Baltacı'ya kupasını, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Ş. Turgay Kop verdi.



Çaldıran'ın antrenörü Kadir Baltacı plaketini Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sebati Duman'ın elinden alırken, jokey Vedat Abiş'e ise plaketini,  Dernek Genel Sayman'ı H. Nisa Ünlü Mutlu verdi.



Törene, Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ile davetliler de katıldı.
 

TÜRKİYE YARIŞ ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEĞİ

Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, 5.165 kayıtlı üye ve yaklaşık 3.500 faal at sahibi ve yetiştirici üyesi ile hipodromların bulunduğu bölgelerde yer alan şubelerden oluşan, atçılık sektörünün önemli kuruluşları arasında yer almaktadır. Dernek, 1943 yılında Türkiye’de modern at yarışlarının başlatılması için Fikret Yüzatlı, Ahmet Atman, Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu, Vehbi Koç, Sait Akson, Halim Sait, Zeki Sertol, Fehmi Simsaroğlu gibi dönemin önemli iş adamları tarafından kurulmuştur. Kurulduğu tarihten itibaren yarış atı ıslahı, at yarışçılığının ve yetiştiriciliğinin gelişmesi için çaba harcayan dernek, Türkiye Jokey Kulübü ile yaptığı iş birliği sayesinde atçılığımızın bugünkü seviyeye ulaşmasında önemli katkılar sağlamıştır. Resmi olarak kamu yararına çalışan dernek statüsünde olmamasına karşın, yaptığı çalışmalarda kâr amacı gütmeyen, Türk atçılığına ve topluma yararlı faaliyetler yürüten bir dernek olarak isminin başına “Türkiye” kelimesi eklenmiştir. Bu doğrultuda TYAYSD İktisadi İşletmesi’ne bağlı olarak hipodromlarda bulunan mağazalarında atçılara kaliteli ve uygun fiyatlarda yem ve katkı malzemesi satışı yapmaktadır. Ayrıca dernek bünyesinde kurulan “Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonu” ile dernek üyesi at sahipleri tarafından istihdam edilen seyislere, iş kanunu hükümlerine göre kıdem tazminatı ödenmesi yükümlülüğünü de yerine getirmektedir. Böylece atçının işletme masraflarını daha ekonomik biçimde karşılamasına destek olan dernek, sektörde iş güvencesi sağlayarak istihdamı teşvik etmektedir. Misyonu, at sahibi ve yetiştiricilerin hak ve hukukunu her durumda korumak, ulusal düzeyde toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik kamu yararına çözümler üretmek ve atçılığın ve Türkiye’nin toplumsal gelişimine katkıda bulunmak olan TYAYSD, atçılık endüstrisinde sahip olduğu üye sayısı ve sağladığı tüm imkânlarla yarış atı sahibi ve yetiştiricilerinin en köklü ve büyük temsilcilerinden birisidir.

ywxhanmwvfIetgdr7pucbyr0.jpg

hxbvsljbg2ntfck5eIitzqlj.jpg

rkIjq8hvfvpc7w9idj5thaxb.jpg

1mzpus5vl4f27r3yxbIcijyl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.