T.Y.A.Y.S.D. Koşusu'nu Lion Victory kazandı

T.Y.A.Y.S.D. Koşusu'nu Lion Victory kazandı

2 yaşlı erkek İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 1400 metre mesafede çim pistte koşuldu.

Geçtiğimiz yıl Final Dance isimli safkanın birinciliğe ulaştığı Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nda 2022 yılında galibiyete ulaşan isim; Selahattin Çizik'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru erkek tay Lion Victory (King David - Rafia / Ramadan) oldu. Arzu Kılıç tarafından antrene edilen ve bu önemli koşuya Halis Karataş ile katılan tay, beyaz bayrak ayna yaparak Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nda galibiyete uzanırken, kariyerinin de beşinci koşu birinciliğine ulaştı.   



Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşuda ikinciliği, Mehmet Kaya idaresindeki Urfa Aslanı (Approve - Waimaria / High Chaparral) elde ederken, Bright Fire (Native Khan - La Colita / Ice Man) Vedat Abiş ile üçüncü ve Samurai Kajiki (Golden Tower - Up In Time / Poet's Voice) ise Gökhan Kocakaya ile dördüncü oldu.

Koşunun galibi Lion Victory için bitiriş derecesi 1.23.42 olurken, farklar  8 Boy - 3 Boy - 12 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi Selahattin Çizik'e kupasını, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Ş. Turgay Kop verdi.



Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği II. Başkanı Fatih Çiftçi tayın antrenörü Arzu Kılıç'a plaketini verirken, Genel Sekreter Ahmet Çelik ise jokey Halis Karataş'a plaketini takdim etti.



Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ile Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Üyeleri de katıldı.

vyutqqnwyd75vzgxjjk8agfb.jpg

crs4nigIa1brnzgutca6pf7k.jpg

rg71aju4wxmkn3qgepsjcf9o.jpg

gIcrlu85zjwm7bbalypxc6gd.jpg

tvmIqzvbkgd1epjwsnozurha.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.