Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu’nda Bordomavi beyaz bayrak ayna yaptı

Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu’nda Bordomavi beyaz bayrak ayna yaptı

4 yaşlı Arap atlarını bir araya getiren yarış, 1500 metre kum pistte 7 safkanın katılımıyla gerçekleşti. Piste Vedat Abiş idaresinde çıkan Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi Bordomavi (Altaha - Zeugma / Emael) ilk metrelerde aldığı liderliği potoya kadar korumasını bildi ve 1.44.32’lik dereceyle zafere uzanmayı başardı. Mehmet Yıldız'ın sahibi olduğu ve Hikmet Turan tarafından antrene edilen doru at, bu sonuçla ilk Grup koşu galibiyetine imza atarken, toplam birincilik sayısını da yediye yükseltti.

2022 yılı Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu’nu (Açık-G2/DHY) izlemek için tıklayınız.

Yarışta ikincilik Ahmet Çelik’le starttan 2 boy geç çıkış yapan Canımkardeşim (Ayabakan – Badekızım / Demirkazık) isimli safkanın olurken, Canmete (Tamerinoğlu- - Nenehatun / Bodrum) Özcan Yıldırım ile üçüncü, Ateşalan (Özgünhan – Hilal Sultan / İbocan) Ercan Çankaya ile dördüncü, Tunçdağ (Özduran – Raziye / İzbatur) da Mehmet Akyavuz ile beşinci oldu. Farklar ise Boyun - 1/2 Boy - 4,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi adına Serdar Albayrak'a ödülünü TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Sait Kocabay takdim etti.

Sait Kocabay ayrıca, kazanan atın yetiştirildiği Anadolu Tarım İşletmesi adına TİGEM Atçılık Daire Başkanı Dr. Murat Durmaz'a da bir ödül takdim etti.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ve davetliler de katıldı.

 

sn0sz8euk1dbpwpxgbwifjIu.jpg

qznev4khjdl9Ii3lsmactdwx.jpg

2ofxnbgm1ukwsype5vt8lwlq.jpg

uyle2th7p1lhmts8jxdrvjqc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.