SULTANGAZİ'DE  "ŞEHİR PARKI”NIN KARŞISINA “MİLLET BAHÇESİ" YAPILACAK

SULTANGAZİ'DE "ŞEHİR PARKI”NIN KARŞISINA “MİLLET BAHÇESİ" YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Sultangazi’deki “Şehir Parkı”nın karşısına “Millet Bahçesi” yaptırmak için ihale açtı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), “İstanbul İli Sultangazi İlçesi Cebeci Mahallesi Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatlar İnşaatlar ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında ihaleye çıktı. 

26 Ekim’de duyurusu yapılan ihale ilanına göre; yapılması planlanan 53 bin metrekarelik “Millet Bahçesi”, İBB’nin 2005 yılında yaptığı 140 bin metrekarelik Cebeci Şehir Parkı’nın yaklaşık 400 metre kuzeyinde yer alacak. Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiği Cebeci Tüneli’nin üzerine yapılacak olan “Millet Bahçesi”, taş ocakları nedeniyle büyük bir çukura dönüşen Cebeci Mahallesi arasında yer alacak.

İhale dosyasında yer alan bilgilere göre, 53 bin 421 metrekarelik alanda yer alacak Millet Bahçesi'nde, bin 312 metrekare inşaata sahip sosyal donatılar da bulunacak. Kıraathane, mescit, mini futbol sahası, WC, yansıma havuzu, çocuk oyun alanı, bisiklet/koşu yolları ve piknik alanları gibi alanlar da yer alacak. İhale Şartnamesi'ne göre, Millet Bahçesi'nin yer tesliminden sonra 400 günde tamamlanıp teslim edilmesi gerekiyor. İhale, 18 Kasım 2022 tarihinde TOKİ toplantı salonunda yapılacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.