Süleyman Sırrı Turhan Koşusu’nda kazanan Özşimşek oldu

Süleyman Sırrı Turhan Koşusu’nda kazanan Özşimşek oldu

Bu yıl 25’incisi düzenlenen bu anlamlı koşuda, 4 yaşlı safkan Arap atları 1400 metre çim piste çıktılar. 6 safkanın mücadelesinden, Mehmet Gündüz’ün sahibi olduğu, Nejmi Gündüz’ün antrene ettiği Özşimşek (Özhaber - Nurhanım / Bamka.3) Halis Karataş idaresinde galip ayrıldı. Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi al at, son galibiyetini geçtiğimiz ay İhsan Atçı Koşusu’nda (KV-7) elde etmişti.

Yarışın ikincisi Lima (Gelibolu - Elmasbike / Devirhan), üçüncüsü Leonidas (Şamilbey - Buzdenizi / Kaizbert), dördüncüsü Adıvar (Onurkaan - Anı / Özgün), beşincisi ise Akılselimsin (Şimşeğinoğlu - Elifnur Sultan / Sağanak) oldu.

Kazanan Özşimşek için müddet 1.33.51 olurken, farklar da 2 Boy - 3 Boy - 1,5 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası Şeref Tribününde gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Nejmi Gündüz’e kupasını, merhum S. Sırrı Turhan’ın oğlu ve Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan verdi.

Merhumun yeğeni Arslan Yaylaz ise kazanan atın jokeyi Halis Karataş’a ödül takdim etti.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Saymanımız Adil Mert Kaya ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk ile Can N. Güven de katıldı.

 

Süleyman Sırrı Turhan

1930 yılında Erzincan’da doğan Süleyman Sırrı Turhan, 1970 yılında atçılığa başladı. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Turhan, sahibi olduğu Albatur, Hürbatur ve Haberbatur gibi safkanlarla önemli koşular kazandı. Yetiştirdiği başarılı safkanlardan Haberbatur’un temsilcileri arasında Özhaber, Şilan, Haberkan gibi grup koşu galibi safkanlar, yarış ve yetiştiriciliğimize uzun yıllar hizmet vermiştir. 1997 yılında aramızdan ayrılan Süleyman Sırrı Turhan’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

yInqzjhuw72dok4smwongpeh.jpg

Itqu89ctzh4siukob3yre0bp.jpg

qya9ghlbet0imfdtofmwk4Is.jpg

s4czbfyndh2pcdg1yzwslhwo.jpg

uij0ponwoveplffdyt3x2kvI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.