Suat Özçağdaş:

Suat Özçağdaş: "Usta Öğreticilerin Ücretleri Neden Ödenmiyor?"

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e usta öğreticilerin ödenmeyen ücretlerini sordu.

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özçağdaş,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği önergeyle, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den usta öğreticilerin maaşlarına ilişkin yazılı yanıt talep etti. Özçağdaş, önergesinde özellikle ek ders ücreti karşılığı çalışan usta öğreticilerin Temmuz ve Ağustos aylarında ücretlerini alamadıklarını belirterek usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve durumun netleşmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konunun ivedilikle açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Özçağdaş önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  • Kadrolu ve Ek Ders Ücreti Karşılığı Çalışan Usta Öğreticilerin Sayısı: Ülke genelinde kaç usta öğretici kadrolu ve kaç usta öğretici ek ders ücreti karşılığı olarak çalışıyor?
  • Ücretlerin Ödenmeme Nedeni: Usta öğreticilerin Temmuz ve Ağustos ayı ücretlerinin ödenmemesinin gerekçeleri nelerdir?
  • Mağduriyetlerin Giderilmesi: Ücretlerini alamadıkları için mağdur olan usta öğreticilerin yaşadıkları mağduriyetler nasıl giderilecektir?
  • Bütçedeki Planlama Hatası: Ücretlerin ödenmemesinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçedeki planlama hatasından kaynaklanıp kaynaklanmadığına ilişkin bir değerlendirme yapılmış mıdır?







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.