Suat Özçağdaş: ''Göreceksiniz Öğretmenlik Meslek Kanunu, Anayasa Mahkemesi'nden Dönecek

Suat Özçağdaş: ''Göreceksiniz Öğretmenlik Meslek Kanunu, Anayasa Mahkemesi'nden Dönecek"

CHP'nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Kütahya’da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, ‘’Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor... Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi'nden dönecek. Bakan, beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı’ diyor. Kendini Erdoğan’ın memuru olarak görüyor'' dedi.

CHP'nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın başkanlığındaki heyet, Kütahya’yı ziyaret etti.

Kütahya’daki temasları kapsamında heyet; CHP Kütahya İl Başkanlığı, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret etti. Özçağdaş daha sonra Ressam Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Halk Buluşması’na katıldı.

Halk Buluşması’nda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, ''Türkiye değişiyor ve dönüşüyor. Bu çerçevede özellikle 2023 genel seçiminden sonra partimizdeki değişim rüzgarı, bir dönüşüm süreci başladı. Eğitim hepimiz için gereklilik. Bir ülkenin gelişimini, ilerlemesini ve hedeflerini ortaya koyacak yapı eğitimden geçmektedir. Partimize düşen görevi fazlasıyla yerine getireceğiz. Amacımız sosyal belediyeciliği Kütahya ile tanıştırmak'' ifadelerini kullandı.

''İL VE İLÇELERDE EĞİTİM KOMİSYONLARIMIZI KURACAĞIZ’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''CHP olarak gölge kabine sistemiyle çalışıyoruz. Bu yeni sistem bize bakanlıkları yakından takip etmek, eleştiri yapmak ve çözüm önerilerini tartışmayı sağlıyor. CHP olarak parlamenter düzeyde iktidarın yanlış uygulamalarıyla mücadele ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin çok uzun tartışmalar oldu. Eğitimle alakalı her hafta araştırma önergesi veriyoruz. Sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yaklaşımı var. Bununla ilgili olarak ve mülakatlarla ilgili dava açtık. Sahada da mücadelemiz devam ediyor. Şimdiye kadar hiç eğitim mitingi yapılmadı. Tematik mitinglerin ilkini eğitimle ilgili yaptık. 20 çalışma grubunda 200 akademisyen ve sendikacı arkadaşlarımız görev aldı. İl ve ilçe eğitim sekreterlerimiz gölge bakanlık ile çalışıyorlar. İl ve ilçelerde eğitim komisyonlarımızı kuracağız. CHP içerisinde de eğitimle ilgili kurumsallaştırmayı artırmak için karar alma süreçleri oluşturmak istiyoruz. Ankara’dan yazılan değil tüm Türkiye’nin konuştuğu programlara ihtiyacımız var.’’

''ÇOCUKLARIN ACİL BİR ÖĞÜN SAĞLIKLI YİYECEĞE ULAŞMASI GEREKİYOR''

Halk Buluşması’nda söz alan bir öğretmen, öğrencilerin ekonomik kriz dolayısıyla yaşadığı beslenme sorununa dikkati çekerek, ''Ekonomik kriz, krizin ötesine geçti. Öğrencilerimizin sağlıklı yiyeceğe ulaşamadığını, kantinlerdeki fiyatları görüyorum. Acil bir öğün sağlıklı yiyeceğe bizim çocuklarımızın ulaşması gerekiyor. Çocuklarımız yiyeceğe ulaşamıyorlar. Çocuklar ekmeğin arasına salça sürüp geliyorlar.’’ dedi.

''ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NDA ÖĞRETMENİN ADI YOK’’

Eğitim-İş Kütahya İl Başkanı Alparslan Kantarcıoğlu ise konuşmasında “Eğitim sistemi bir anda bu hale gelmedi. Sistematik dokunuşlarla pik yapmış durumda maalesef’’ dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştiren Kantarcıoğlu, ''Kanunda öğretmenin adı yok. Bu bir meslek kanunu değil, öğretmenleri kıskaca almak. Bu meslek kanunu kabul edilemez. Buradaki maddeler, KPSS’yi kazanmış öğretmenleri, öğretmen olarak kabul etmiyor.’’ diye konuştu. ÇEDES uygulamasına da dikkat çeken Alparslan, ''ÇEDES'e öğrenci göndermeyen arkadaşlarımızın soruşturmaları devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

‘’TEFLON TAVA İKTİDARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’’

Buluşma sonunda konuşan Özçağdaş, ''Çok sayıda sorundan bahsedildi. Öğretmenlerimize, velilerimize, sendika temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bahsedilen sorunların hepsiyle ilgili düzenli basın açıklamaları yapıyorum. Maalesef teflon tava iktidarıyla karşı karşıyayız. Anlatıyorsunuz, söylüyorsunuz alınmıyorlar. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor. Bu kanun teklifi 18 sayfa, 10 sayfası daha az sayıda insanla ilgili. Beş sayfa disiplin hükmü var.’’ diye konuştu. Özçağdaş, konuşmasının devamında Öğretmen Akademisi’ne dair eleştirilerini sıraladı. ''Biz akademi kurmasınlar demiyoruz. Sadece seçme sistemini kullan. Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadele etmeye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi'den dönecek. Bakan kendini Milli Eğitim Bakanı olarak görmüyor. Beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı’ diyor. Kendini Erdoğan’ın memuru olarak görüyor’’ ifadelerini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.