Spiker nasıl olurum?

Spiker nasıl olurum?

Zorlu ve koşuşturmacalı bir meslek olan spikerlikten bahsedeceğiz şimdi de siz değerli okurlarımıza. Sperlikte kolay sanılan mesleklerden. Bunun sebebi ise kamera arkasının hiç düşünülmemesi.

Ufak bir hata yüzünden defalarca yapılan çekimler geç saaterde gece bültenleri için stüdyoda olmak zorunda kalan evine bile gidmeyen spikerler bizler için orada dil dökmekteler.

Yer yer yaptıkları hatalar ile mizah konusu olsalar da onlar hallerinden memnunlar. Yer yer stüdyo da yer yer ise sokaklarda koşuşturan spikerlerin işi hiç de kolay değil doğrusu. TV nin YouTube ‘ a yenildiğini resmen Kabul etmiş olduğu şu günlerde bir çok spiker de beklendiği üzere YouTube a kaymıştır.

TV’yi bırakıp yayınlarına Youtube’da devam edenlerin bunu yapma sebeplerimnin başında kendi işlerinin patronu olma ve FREELANCE olarak çalışmak geliyor elbette.

Bu şekilde hem stüdyo veya sokakta koşuşturmak yerine zorlu hava şartlarında hasta olmak yerine kendi evlerinde sıcacık bir şekilde oturarak istedikelri zaman çalışmak tabii ki onların da herkesin de işine gelir nitekim onlar da böyle yapıp evlerinde rahatlarına bakıyorular. Hakszı da değiller yani aslında herkes bunu ister keza ben de böyle yapanlardan birisiyim. İnanın o kadar rahat oluyor ki deneseniz siz de vazgeçemezsiniz yani..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.