Şişli'nin Kanal İstanbul’u İçin Ortak Mücadele Çağrısı

Şişli'nin Kanal İstanbul’u İçin Ortak Mücadele Çağrısı

Resul Emrah Şahan, ortak mücadele konusunda siyasi partilere çağrıda bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, deprem yasalarıyla rezerv yapı ilan edilen 24 bin metrekarelik alanla ilgili mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, siyasi partilere ortak mücadele çağrısında bulundu. Şahan, İstanbul’un deprem gerçeğine dikkat çekerek, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin bu konuda şeffaf hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Şişli’nin Merkez Mahallesi’nde yer alan ve “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” olarak bilinen inşaat alanına ilişkin mücadelelerinin sürdüğünü belirten Şahan, tüm Şişli’nin bu sürece destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Şişli Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta hizmete giren Gezici Kent Lokantası’na olan yoğun talebe dikkat çeken Şahan, bu hizmetin vatandaşın gerçek ihtiyaçlarını yansıttığını söyledi.

Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yıl dönümünde, bu olayların Türkiye’nin son 25 yılındaki en önemli aydınlık eşik olduğunu belirten Şahan, Gezi’nin toplumun demokratik değerlerini savunma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Şişli Belediyesi’nin Haziran Ayı Toplantısı 1'inci oturumu, meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarının ardından komisyon raporlarının okunmasıyla sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.