ŞİŞHANE'DE KAYYUM PROTESTOSU

ŞİŞHANE'DE KAYYUM PROTESTOSU

Hakkari Belediye Eş Başkanı'nın Görevden Alınması İstanbul'da Protesto Edildi

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyum atanması, İstanbul Şişhane'de düzenlenen bir protesto ile kınandı. Protestoya katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kararı sert bir dille eleştirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaptığı açıklamada, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP, iktidara geldiğinde vesayet rejiminden kurtulma sözü vermişti, ancak şimdi DEM Parti belediyelerine kayyum atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi. Hatimoğulları, kayyumun eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibinden olduğunu iddia ederek, belediye eş başkanının 10 yıl önceki bir dava gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de protestoya destek vererek, "Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Tüm hukuksuzlukların karşısında olduğumuz gibi kayyumların da karşısında, demokrasinin ve halk iradesinin yanındayız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti ve bazı göstericiler gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.