SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI KÂĞITHANE’DE TAM ZAMANLI MÜCADELE

SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI KÂĞITHANE’DE TAM ZAMANLI MÜCADELE

Kâğıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları kapsamında; ilçede sokaklar, parklar, yeşil alanlar, cadde ve açık alanlar başta olmak üzere, sinek ve haşerelerin üreme alanlarına yönelik ilaçlama işlemleri aralıksız devam ediyor.

Ekipler mahalle mahalle gezerek, tüm ilçeyi sivrisinek, insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen ve uçan haşerelerden arındırmayı hedefliyor. Cumartesi ve pazar günleri vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren ekipler, kalan günlerde de 19 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor.

Kâğıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca, sivrisinek ve haşerelerin üreme alanlarını kontrol altına almak için vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar arasında özellikle su birikintilerine dikkat çekiliyor. Ağaç diplerinde ve bahçelerde oluşabilecek küçük su göletlerinin düzenli olarak boşaltılması gerektiği vurgulanırken, kapların kapalı tutulması, çöplerin çöp kutularına atılması, bahçede ya da terasta bulunan eşyaların uygun şekilde depolanması gibi önlemler öneriliyor. Ayrıca, hayvanların su ihtiyacını karşılayan kaplardaki suların haftada bir değiştirilmesi ve kullanılmayan kapların kapalı tutulması gerektiği de belirtiliyor. Bu uyarıların hayata geçirilmesiyle birlikte, sivrisineklerin üremesinin önlenebileceği ifade ediliyor.

djyrb2m5uzsut0z3lm8Ixbka.jpg

c57lps3k4nxtacswnmgu1h80.jpg

btexpofqr9ga0csdIwfjaiw1.jpg

r1Ipmq0i89zs2lkpmkgnol3v.jpg

bzs6qkvpbgmjzecnw8rvcalt.jpg

hxkw4qrjoqf23yeozbndb1jk.jpg

x5i6b7emtswvgrdfolyne2mI.jpg

wsrnmbdajkfsgzlz7cjeh6lp.jpg

c1hyjruybit7g6gtfasucfzI.jpg

rowmkvyqsxdoa01tjbk5ebr4.jpg

dc8oa3ktk6e1mf7wsgvuzy0p.jpg

dw6igtfajp59gbke2wczu3xo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.