ŞİLE’DE BAŞPEHLİVAN ‘RECEP KARA’

ŞİLE’DE BAŞPEHLİVAN ‘RECEP KARA’

Bu sene 12. Sini düzenlediğimiz Geleneksel Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivan finalde Ali Gürbüz’ü yenen Recep Kara oldu. 40’ı başpehlivan olmak üzere 400 güreşçinin katıldığı Şile Yağlı Güreşlerinde ikinci Ali Gürbüz olurken üçüncülüğü ise Hüseyin Demir

            Bu sene 12. Sini düzenlediğimiz Geleneksel Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivan finalde Ali Gürbüz’ü yenen Recep Kara oldu. 40’ı başpehlivan olmak üzere 400 güreşçinin katıldığı Şile Yağlı Güreşlerinde ikinci Ali Gürbüz olurken üçüncülüğü ise Hüseyin Demir ile Şaban Yılmaz paylaştı. Recep Kara bu zaferiyle Şile’de düzenlenen Geleneksel Şile Yağlı Güreşlerinde üst üste 3. zaferini ilan etmiş oldu.

Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı Şile Yağlı Güreşlerinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Şile Kaymakamı Salih Yüce’nin de katılımıyla başpehlivanların kura çekimler gerçekleştirilirken, kıyasıya mücadelelerle geçen müsabakalar Şilelilere keyifli dakikalar yaşattı.

ATA SPORLARININ HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ

Şile Er Meydanında heyecan ve çekişmenin en üst seviyede olduğu gibi tribünlerde de bi o kadar heyecan vardı. Güreşlerin başladığı ilk dakikalarda tüm tribünleri dolduran hemşehrilerimiz güreşler bitene kadar yerlerinden ayrılmadı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dualarla güreşlerin startını veren ve kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu “ Ata sporlarımız bizlerin geçmişini, kültürünü yansıtan sporlardır. Müsabakalarda tarafların birbirine rakip olması onların birbirine karşı küslüğünü, kızgınlığını değil tarafların kendilerini geliştirmesi adına olan bir durumdur. Bizim ata sporlarımız da her zaman bu düşünce doğrultusunda oluşturulmuş ve devam etmiştir. Bizler ata sporlarımızın destekçisi olmaya her zaman devam edeceğiz. 12.sini düzenlediğimiz yağlı güreşlerimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime, İstanbul Valimiz Sn Vasip Şahin’e, İBB Başkanımız Sn Mevlüt Uysal’a Şile Kaymakamımız Sn Salih Yüce’ye, sporcularımıza ve bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma  teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.