Seymenler Koşusu'nu Osman Bey kazandı

Seymenler Koşusu'nu Osman Bey kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden kum pistte start aldı.

2022 yılı Seymenler Koşusu'nda jokeyi Gökhan Kocakaya ile boy gösteren, Sait Öztürk'ün sahibi olduğu Osman Bey (Bosporus - Barletta / River Special) pistten galibiyetle ayrıldı. M. Sabri Tuncer yetiştirmesi, Ayhan Polat'ın antrene ettiği 4 yaşındaki al erkek safkan sergilediği performansla yarış hayatının üçüncü Açık koşu galibiyetini elde ederken, toplamda onuncu birinciliğini kaydetmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

9 safkanın start aldığı koşuya jokeyi Mehmet Akyavuz ile katılan Göğüsgeren (Victory Gallop - Mekin / Fantastic Fellow) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, King Man Go (Mendip - Pomerol / Honour And Glory) Hışman Çizik idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Ahmet Çelik ile yarışta boy gösteren Hayalet Kız (English Channel - Etna's Anger / Pulpit) mücadeleyi dördüncü tamamlarken, Lucky Justen (Justenuffhumor - I Want Luck / Unaccounted For) Görkem Özçelik idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Osman Bey için bitiriş derecesi 2.14.96 olurken, farklar 6,5 Boy - 2 Boy - Burun - 1/2 Boy şeklinde oluştu.
 

Seymenler

Seymen, Ankara ve çevresinde yaygın olarak Ankara Efesi, Ankara yiğidi olarak bilinir. Seymenlik kültürü Orta Asya'dan gelen Türkler'in Anadolu'ya yerleşmesiyle birlikte Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yeniden şekillenmiştir. 14. yüzyılda Ankara, kardeşlik, eşitlik, paylaşım ve demokratik esaslar üzerine kurulu Ahilik Teşkilatı'na ev sahipliği yapmış bu dönemde mertlik, cömertlik ve bilgelik ilkelerini esas alan Seymenler, Ahi Teşkilatı'nın askeri (Seyfi/ Kılıç) kanadını oluşturmuştur. Bugünkü tanımıyla "Seymen Alayı" ya da "Yiğit Alayı" denilen gelenek de bu döneme aittir ve yalnızca Ankara'da korunmuştur. Seymen unvanı günümüzde, Ankara Kulübü Derneği'nce verilen teorik ve uygulamalı eğitim süreci sonucunda "Seymen" olmaya değer görülen kimselere verilmektedir. Eğitim süreci; oyun, müzik ve kültür eğitimi yanında, sosyal terbiyeyi de içermektedir. Eğitim aşamalarını başarıyla tamamlayan Seymen adaylarına, Dernek tarafından yapılan törenle Seymenlik belgesi verilir.

 

ytow4cvxd0r6mhde81sc3gza.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.