Vâlâ Sidar Koşusu’nda Es Es Warrior galibiyete ulaştı

3+ yaşlı İngilizlerin 2200 metre sentetik pistteki mücadelesinden Baran D. Cemiloğlu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Es Es Warrior (Astern - Crafty Angel / Curlin) jokeyi Akın Sözen’le galip ayrıldı. Ergin Eren antrenesindeki doru erkek tay, 10’uncu startında 4’üncü galibiyetine imza attı.

Yarışın ikincisi Silistre olurken, Sforza Ring üçüncü, Winner Gets It All dördüncü, Çakır Yıldızı da beşinci sırada yer aldı. Kazanan safkan için bitiriş derecesi 2.17.19, koşudaki farklar ise 1 Boy - 3 Boy - 9 Boy - Boyun şeklinde kayıtlara geçti.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Ergin Eren’e plaketini, merhum Vâlâ Sidar’ın oğlu Kaan Sidar takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve Genel Müdür Yardımcımız Burak Konuk da katıldı.

 

Vâlâ Sidar

1933 yılında İstanbul’da doğan at sahibi ve yetiştirici Vâlâ Sidar’ın, centilmen binici olarak başlayan atçılık macerası son nefesini verdiği ana kadar kesintisiz sürdü. Başta 1976 yılı Hatay Koşusu galibi Yalel isimli safkan ve 1977 yılının en başarılı 2 yaşlı dişi İngiliz tayı Royal Dancer olmak üzere birçok safkanla pistlerimizde sayısız birincilik kazandı. Grup koşusu galibi taylar yetiştirdi. Vâlâ Sidar, aynı zamanda başarılı bir yelkenci ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesiydi. Centilmen koşulara da katılmış olan Sidar, Türk Sinema tarihindeki at yarışı konulu 1953 yapımı ilk film olan “Ölüm Yarışı” adlı filmde başrol oyuncularından biri olarak bir jokeyi canlandırdı. 2010 yılında aramızdan ayrılan Vâlâ Sidar’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri