İSTANBUL (İHA) – Dijital dünyanın vazgeçilmez uygulamalarından emojiler, teknolojinin gelişmesi ile her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Ünlülerin yeni trendi Bmoji, kullanıcılara kendileri olma fırsatı sunuyor.
Kullanıcılar, teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile günde ortalama 540 dakikayı sanal dünyada dijital iletişim ile geçirirken, dünya genelinde her gün 80 milyar, ayda 560 milyar mesaj gönderiliyor. Çocuklarda bile günlük emoji kullanma oranı yüzde 36 olarak belirlendi. İletişimin dijitalleştiği günümüzde teknoloji girişimcisi Emir Bahadır'ın üç sene önce oluşturduğu Bmoji, bireylerin dijital iletişimi kişiselleştirmelerini ve kendi tarzlarını yapmalarını sağlayan yepyeni bir iletişim dili sunuyor. Amerika pazarının ardından Avrupa ve Türkiye'de de hızla büyüyen Bmoji kullanıcılarına sunduğu el çizimi emojilerle dijital ortamda da kendileri olma fırsatı veriyor.
Bireylerin dijital iletişimi kişiselleştirmelerini ve kendi tarzlarını oluşturmalarını sağlayan yepyeni bir iletişim dili olan Bmoji, kişiye özel çalışılmış bir çizimle başlıyor. Sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek, hepsi el yapımı olan eğlenceli, cool ve kişisel Bmojiler tasarlanıyor. Tasarım ve üretim süreci sonunda kullanıcılar, mobil uygulama üzerinden kendi kişisel Bmojilerini indirerek, 80'in üzerinde farklı yüz ifadesi ile dijital iletişimlerini daha renkli, kişisel, eğlenceli ve samimi hale getiriyor.
Alanında rakibi olmayan Bmoji'yi özel kılan unsur, güçlü bir tasarım ekibini akıllı teknoloji ile birleştirerek, eksikliği hissedilen kişisel dokunuşları dijital iletişimde kullanımına sunması. Kullanıcılar kendilerine birebir benzeyen Bmoji'lerle kişisel ifadelerini dijital iletişime taşıyabiliyor.
Bahadır: "Dijital ortamda daha samimi bir iletişim sağlıyoruz"
Bmoji kullanıcılarının kendi kişisel özelliklerini dijital platfomlara yansıtabildiğini ve mesajlaşmalarını daha samimi hale getirdiğini belirten App'in kurucusu Emir Bahadır, "Bmoji, algoritmalarını 2 senelik bir süre zarfından geliştirdik. 80'in üzerinde yüz ifadesini kişiselleştirebiliyoruz. Bmoji iletişimi kişiselleştirmekten öte, daha samimi bir çizgiye çekerek sağlıklı ve doğru bir iletişim kurulmasına da yardımcı oluyor" dedi.
'Markalar için görselliğin gücünü kullanabilecekleri bir alan'
Bmoji'nin bireyler için olduğu kadar markalar için de önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çeken Bahadır, "Günümüzde markalar reklam ve tanıtım bütçelerinin giderek artan bir kısmını dijital iletişime ayırıyorlar. Bu anlamda markaların da aslında görselliğin gücüne ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Tüm dijital içeriğin büyük bir açlıkla tüketildiği, önümüze güncellemelerin son hızla düştüğü bir dünyada ve ekranı kaydırırken kaçırdığımız birçok detay arasında, bir markanın mesajını ya da imajını öne çıkarması gerçekten çok zor. Bu anlamda farklı bir iletişim dili kullanmak, markaya özel Bmoji'lerle kişisel iletişimde bir duygu ya da hareket durumunu öne çıkarmak, diğer bir deyişle aslında markaları da bir nevi kişiselleştirmek; çok farklı bir müşteri iletişim yöntemi fırsatı sunuyor" diye konuştu.
SMS, iMessage, Whatsapp, Instagram, Facebook gibi sosyal medya kanallarında kullanım imkanı sağlayan Bmoji çok yakında Wechat, Telegram gibi yeni iletişim platformlarında da kullanılabilecek. Bmoji uygulaması https://apps.apple.com/tr/app/bmoji/id1428776532?l=tr adresinden indirebiliyor.
Kaynak: IHA