Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu'nu Wictory Drop kazandı


3+ yaşlı İngiliz atlarının birincilik mücadelesine sahne olan sezonun bu önemli koşusu (A3), 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.


2023 yılı Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu'nu; Bağnu Eğilli'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Fatih Emir Akıl tarafından antrene edilen 3 yaşlı doru erkek tay Wictory Drop (Papa Clem - Naz Niyaz / Ocean Crest) jokeyi Menderes Avşar ile kazandı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Mücadelede ikinciliği, Ferit Yardımcı idaresindeki Calibration (Temple City - Amizzen Grace / Yes Its True) elde ederken, Koç Kaçığı (Scarface - Never Say / Sri Pekan) Abdullah Çankaya idaresinde üçüncü, Mustafa Işık ile bu koşuya katılan Takipetbeni (Indigo Red - Flowers Queen / Royal Abjar) dördüncü ve son olarak Sami Kaplan idaresindeki Bogota (Kaneko - Zareen / Medicean) ise beşinci oldu.
 

Kazanan Wictory Drop için bitiriş derecesi 2.19.83 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 7,5 Boy - 5 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Koşunun ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi Bağnu Eğilli'ye kupasını, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay verdi.

Törene, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, TYAYSD Diyarbakır Şube Başkanı Cehdi Advan ile Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

ULUSLARARASI DİYARBAKIR KÜLTÜR VE KARPUZ FESTİVALİ

Dünyaca ünlü tarım ürünlerimizden biri olan “Diyarbakır Karpuzu”, Dicle Nehri kenarında çakıllı, kumlu arazilerde yöreye özgü yöntemlerle yetiştirilmektedir. Diyarbakır’ın ekonomik, sosyal ve kültürel yaşantısında önemli bir yeri bulunan “Diyarbakır Karpuzu”nu meşhur eden en önemli özelliği lezzeti ve iriliğidir.

İlk kez, 1968 yılında düzenlenen Karpuz Festivali ile “Diyarbakır Karpuzu”nun tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amaçlanmıştır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen ve Diyarbakır’ın tarım, kültür ve turizmi açısından tanıtımına önemli katkı sağlayan festival kapsamında çeşitli etkinliklerin yanı sıra kulübümüz tarafından da 2012 yılından beri Diyarbakır Hipodromu'nda “Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu” düzenlenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri