Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu’nu Haçım kazandı

Mustafa Korkmaz’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Haçım (Cuvee - Havar / El Corredor) jokeyi Aziz Akdemir idaresinde 2.22.11’lik dereceyle koşunun galibi oldu. Mehmet Ali Subay tarafından antrene edilen 4 yaşındaki al at, 24’üncü startında 12’nci galibiyetini elde etti.

14 safkanın katıldığı koşuda tabelanın diğer basamakları Nowzara, Silver Cloud, Altuğbey, Baybars Han sırasıyla oluştu. Farklar ise 1/2 Boy - 3 Boy - 1/2 Boy - 15 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, kazanan atın sahibi adına Özgür Korkmaz’a kupasını takdim etti.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kazanan atın jokeyi Aziz Akdemir’e çiçek takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Ayhan Öğreten, İl Tarım Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Gülçer, İl Tarım İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muhammed Durmaz ve Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

Uluslararası Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali

Dünyaca ünlü tarım ürünlerimizden biri olan “Diyarbakır Karpuzu”, Dicle Nehri kenarında çakıllı, kumlu arazilerde yöreye özgü yöntemlerle yetiştirilmektedir. Diyarbakır’ın ekonomik, sosyal ve kültürel yaşantısında önemli bir yeri bulunan “Diyarbakır Karpuzu”nu meşhur eden en önemli özelliği lezzeti ve iriliğidir. İlk kez, 1968 yılında düzenlenen Karpuz Festivali ile “Diyarbakır Karpuzu”nun tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amaçlanmıştır. Diyarbakır Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen ve Diyarbakır’ın tarım, kültür ve turizmi açısından tanıtımına önemli katkı sağlayan festival kapsamında çeşitli etkinliklerin yanı sıra Kulübümüz tarafından da 2012 yılından beri Diyarbakır Hipodromu'nda “Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu” düzenlenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri