Tuzla’nın tarihi sahili Antik Mendirek için yenilikçi çözümler geliştiriliyor

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Tuzla’yı ziyaret etti. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, İmamoğlu’na Antik Mendirek inceleme gezisi kapsamında bölgede planladıkları yayalaştırma projesi hakkında bilgi verdi.

ANTİK MENDİREK BÖLGESİ YAYALAŞTIRILIYOR

Tarihi M.Ö. 5000 yılına dayanan Antik Mendirek, 1998 yılında 1. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edildi. 2005 yılında 3. Derece Sit Alanı olarak değiştirildi.  Mevcut durumda Antik Mendirek ve yakın çevresinin bir kısmı 1. Derece, bir kısmı ise 3. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit alanında kalmaktadır. Tuzla Belediyesi, bölgedeki şikayetlerden yola çıkarak kıyı kenar çizgisinin deniz tarafındaki sokağın bir kısmının yayalaştırılmasına karar verdi. 

Başkan Eren Ali Bingöl, gerekli izinlerin alınma aşamasında olduklarını belirterek, “Antik Mendirek, tarihi M.Ö. 5000 yıllarına kadar dayanan, uzun zamandır atıl kalan bir alan. Bölgenin yapısına ve dokusuna uygun yeni bir çalışmaya girmek istiyoruz. Kamuya açık, yürüyüşlerin yapıldığı ve hem yerel hem de dışarıdan gelen vatandaşların rahatça kullanabileceği bir alan yaratacağız” dedi.

Proje kapsamında, Antik Mendirek’in tarihi dokusuna uygun mimari düzenlemelerle, yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma alanları inşa edilerek halkın kullanımına sunulacak.

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tuzla Haberleri