Tuzla Belediyesi, afetlere hazırlıkta kararlılıkla ilerliyor

Tuzla Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, AFAD, AKOM, İBB İtfaiyesi, diğer kamu kurumları, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği için ziyaretler gerçekleştiriyor. Afet yönetim planlarının güncellenmesi amacıyla düzenlenen toplantılarda, afetlere hazırlık seviyesini artırmak ve toplumun güvenliğini sağlamak için atılması gereken adımlar da belirleniyor.

2’NCİ SEVİYE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitim faaliyetlerine önem veren Tuzla Belediyesi, 8-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında arama kurtarma ekibine yeni katılan 15 personele AFAD Akfırat Yerleşkesi'nde 2. seviye arama kurtarma eğitimi verdi. Böylece ekip, toplamda 40 kişiye ulaştı.

PERSONELE YÖNELİK AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

16 Ağustos 2024 tarihinde KİPTAŞ Konutları 1. etapta bireyler ve aileler için afet farkındalık eğitimi düzenlendi. 9-19 Eylül 2024 tarihleri arasında belediye personeline yönelik afet farkındalık eğitimleri verildi. Eğitim sonrasında ana binadan acil durum tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

ACİL DURUMLARA MÜDAHALELER

Tuzla Belediyesi, 2024 yılı içinde birçok acil duruma da müdahale etti. Bunlar arasında 2 Haziran'da Küçükçekmece bina çökmesi, 18 Haziran'da organize sanayi fabrika yangını, 29 Haziran'da Yayla Mahallesi bina yangını ve 8 Temmuz'da Tepeören Mahallesi'nde meydana gelen otlak ve ağaçlık alan yangını yer alıyor. Ayrıca, 21 Temmuz'da Aydos orman yangını, 26 Temmuz'da Evliya Çelebi Mahallesi fabrika yangını ve 11 Ağustos'ta Tepeören Mahallesi göçük müdahalesi gibi olaylarda da aktif olarak görev aldı.





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tuzla Haberleri