Türkiye Jokey Kulübü 12. Resim Yarışması ödül töreni yapıldı

 

 

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce "Değerli misafirler; Türkiye Jokey Kulübü olarak, Türk sanatına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz kültürel ve sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında yer alan 12. resim yarışmamızın ödül törenine ve sergi açılışına hoş geldiniz. Düzenlediğimiz resim yarışmalarıyla resim sanatçılarımızı at temalı eserler yaratmaya teşvik ederek, Türk sanatına özgün eserler kazandırmanın yanı sıra sanatçılarımıza da destek olmayı amaçlamaktayız. Öncelikle, hepsi birbirinden kıymetli tam 514 değerli eser ile yarışmamıza katılımda bulunan sanatçılarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ödül almaya hak kazananları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu vesileyle engin bilgi ve tecrübeleriyle resim yarışmamıza kakı sağlayan değerli Seçici Kurul Üyeleri'ne de şükranlarımı sunuyorum. Resim Yarışmamızı önümüzdeki yıllarda da hep beraber sürdürebilmek dileğiyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.


Kulübümüz Asli Üyesi Demir K. Görgün, Ressam, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Huri Kiriş Büyükgüner, Ressam, Eğitimci Memet Güreli, Sanat Tarihçisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. E. Osman Erden, Ressam, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teymur Rzayev ile Ressam, Akademisyen Prof. Yalçın Karayağız'dan oluşan Seçici Kurul, İstanbul'dan 183, Ankara'dan 76, İzmir'den 79, Adana'dan 46, Bursa'dan 44, Diyarbakır'dan 14, Şanlıurfa'dan 18, Kocaeli'nden 25, Elazığ'dan 6 ve Antalya'dan 24 adet olmak üzere toplam 515 eseri değerlendirdi.

Seçici Kurul tarafından büyük bir titizlikle değerlendirilen eserler arasından Salih Çakar'a ait "Bir Tutam Anadolu" adlı eser birinci,  Erman Gürcüm'e ait "Küheylan" adlı eser ikinci, Güldane Araz Ay'a ait "Sırlı Koşu" adlı eser üçüncü seçildi. 39 eserin sergilenmeye değer görüldüğü yarışmada, Duru Bozkurt'a ait "Çoğullama" adlı eser ve Derya Yılmaz'a ait "Zamanın İzleri" adlı eser Mansiyon ödülüne layık görüldü.


1.'lik ödülü kazanan eser sahibi Salih Çakar'a ödülünü
Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce,


2.'lik ödülü kazanan eser sahibi Erman Gürcüm'e ödülünü
Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Alim Melih Kura,


3.'lük ödülü kazanan eser sahibi Güldane Araz Ay'a ödülünü
Yeditepe Ünv. Güzel Sanatlar Fak. Resim Bölümü Öğretim Üyesi 
Prof. Dr. Teymur Rzayev,


Mansiyon ödülü / Derya Yılmaz'a ödülünü Kulübümüz Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk,


Mansiyon ödülü / Duru Bozkurt adına Tuğçe Kutsal'a ödülünü Kulübümüz Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürü Aybegüm Canbolat verdi.

Resim sergisi 5 Ekim tarihine kadar Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi Çağdaş Sanat Galerisi'nde sanatseverlere açık kalacaktır.

Eseri sergilenmeye değer görülen eser sahipleri ise şöyledir;

SANATÇI ADI SOYADI

AHAD VATANİ

BAŞAK ATALAY

BEKİR ÜSTÜN

BERNA İNAN

BİRGÜL ERGÜN

DERYA ABANA

DERYA ÇALIK

EDA KOÇER

EMRAH AKKAYÜZ

F. İLKNUR YILDIRIM

FATMA ŞEHNAZ ŞİMŞEK

FERHAT ÇUBUKÇU

FERHAT YÜKSEKBAŞ„

FUNDA BACAKSIZLAR

GÖKHAN CEYLAN

GÖRKEM KALKAN

HASAN MİRZA

LALE GÜLYAŞAR

MEHMET DURAN FERGÖŞ„CE

MEHMET KANLI

MERSİN ULUSOY ÖZMETE

MURAT GÜLMÜŞ

MURAT ÖZBAKIR

NADYA ATEŞ

NİL GÜVEN

ORHAN ONUK

ÖMER KOÇAŞ„

ÖMER VEYSEL OTO

SAEID ESMAEILY

SELMA KULAN

SELMA TOP

SERCAN FİLİZ

SULTAN AVARA

ZEYNEP LALE ACAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri