Türkiye Halk Oyunları Koşusu’nu Köklü Xalo kazandı

3 yaşlı İngiliz taylarının 2200 metre kum pistteki mücadelesinden, İsmail Hadioğlu’nun yetiştirdiği, Hüseyin Kökli’nin sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Mert Korkmaz’ın üstlendiği Köklü Xalo (Expansion - Tanışığı / Holding Society) jokeyi Mehmet Akyavuz ile galip ayrıldı. Doru erkek tay, böylece 11’inci startında 2’nci galibiyetini elde etmiş oldu.

5 safkanın katıldığı koşunun ikincisi Sarptay (Corinthian - Petek Sultan / Victory Gallop) olurken, Speed Lane (Wiener Walzer - Fast Lane / Dilum) üçüncülükte, Rainbow Storm (Exaggerator - Seneca Theatre / Gio Ponti) dördüncülükte, Pranayama (English Channel - Alnawaibi / A.P.Indy) da beşincilikte yer aldı.

Kazanan safkan için müddet 2.24.03 olarak kayıtlara geçti, farklar ise 4 Boy - 2,5 Boy - 2,5 Boy - 19 Boy şeklinde oluştu.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi adına Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’ya ödülünü Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Erdem takdim etti.

Törene THOF Genel Sekreteri Muzaffer Güven ile Hukuk Müşaviri Av. Osman Buldan da katıldı.

 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, anayasanın 58. maddesi ve 3289 sayılı kanuna istinaden Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2001 yılında kurulmuştur. Türk kültüründe tespit edilen 4.000'in üzerinde halk oyunu ile ülkemiz, dünya üzerinde en zengin oyunu karakterine sahip ülkelerden biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kültürüne, tarihine ve diline verdiği değerden yola çıkan federasyon, milli kültürümüzün önemli unsurlarından biri olan halk oyunlarının ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılıp, yaşatılmasını sağlayarak bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri