Türkiye Halk Oyunları Koşusu’nda kazanan Air Of Supremacy oldu

Tabelanın diğer basamakları Demedi Deme, Het Schip ve Ceyhan Serdarı şeklinde oluşurken, farklar 6,5 Boy - 5 Boy - 15 Boy olarak sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Ümit Cambaz’a ödülünü Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkan Vekili Şakir Erdem takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, anayasanın 58. maddesi ve 3289 sayılı kanuna istinaden Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2001 yılında kurulmuştur. Türk kültüründe tespit edilen 4.000'in üzerinde halk oyunu ile ülkemiz, dünya üzerinde en zengin oyunu karakterine sahip ülkelerden biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kültürüne, tarihine ve diline verdiği değerden yola çıkan federasyon, milli kültürümüzün önemli unsurlarından biri olan halk oyunlarının ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılıp, yaşatılmasını sağlayarak bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri