Topkapı Koşusu'nda zafere Grasyas uzandı

İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 63. yarış gününde gerçekleştirilen koşu, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte düzenlendi.

2023 yılı Topkapı Koşusu'nda jokeyi Mehmet Akyavuz ile start alan, Halil Şimşek'in sahibi olduğu Grasyas (Lion Heart - White Lady / Okawango) 1.35.60'lık derecesiyle zafere uzandı. Serhat Ürküt yetiştirmesi, Seit Kan'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin 2. Grup koşu zaferi, toplamda ise 7. birinciliği olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Müthiş bir mücadeleye sahne olan yarışta jokeyi Halis Karataş ile start alan Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) Özcan Yıldırım idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Vedat Abiş ile mücadele veren Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) dördüncü sırada yer alırken, Bright Hope (Torok - Tory Brae Lulu / Hurricane Run) Ayhan Kurşun idaresinde beşinci oldu. Koşuda farklar ise 1/2 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şekilnde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Müslüm Şimşek'e kupasını Başkanımız Serdal Adalı verdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Şükrü Erdem kazanan safkanın antrenörü Seit Kan'a plaket takdiminde bulundu.

Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya ise kazanan safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz'a plaket verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tuğban İzzet Aksoy ve Yüksel Göktürk de katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri