TEMA Vakfı Toprak Yaşamdır Koşusu'nu Tractor kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak tertiplenen yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2022 yılı TEMA Vakfı Toprak Yaşamdır Koşusu'nda jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan, Mehmet Emin Ekenler'in sahibi olduğu Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) pistten galibiyetle ayrıldı. Kasım Ercan Ekenler yetiştirmesi, Savaş Gürkan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği üst üste ikinci, toplamda ise onuncu galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

6 safkanın katılım gösterdiği mücadelede Captain Bersis (Captain Rio - Cree Max / Victory Gallop) ikinci olurken, La Brezza (Native Khan - Fowey / Gone West) üçüncü, Kübra Hanım (Win River Win - Doctor's Soul / Sea Hero) dördüncü, Navona (Native Khan - Lion Forest / Forestry) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Tractor için bitiriş derecesi 1.10.70 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - Boyun - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen ve davetlilerin de katıldığı törende, kazanan safkanın sahibi adına Asım Dutal'a ödülünü TEMA Vakfı Ankara İl Temsilcisi Nevzat Özer verdi.
 

TEMA VAKFI
(TEMA VAKFI TOPRAK YAŞAMDIR)

Ülkemizin doğasever iş adamlarından Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit'in girişimleriyle 1992 yılında "Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı olarak kurulan TEMA Vakfı, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincinde olarak 1 milyonu aşan gönüllü ile çalışmalarını sürdürmektedir. Vakfın en büyük amacı, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve saygın bir kuruluş olarak yaşamı geleceğe taşımaktır. TEMA Vakfı'nın ülke genelinde 81 il, 341 ilçe, 97 mahalle ve 152 üniversiteden temsilcisi ve sorumluları ile her yaştan, her meslekten gönüllüleri bulunmaktadır. TEMA Vakfı Ankara İl Temsilciliği faaliyetlerine 1992 yılında başlamış olup halen çalışmalarına devam etmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri