Talha Dinçel Koşusu'nda galibiyete Peekaboo uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış 1400 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2024 yılı Talha Dinçel Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Cem Özbelge'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu Peekaboo (Toronado - Al Radda / Iffraaj) pistten galibiyetle ayrıldı. Hasan Boyraz'ın antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu performansla 15 koşuluk birincilik hasretini sonlandırırken, toplamda 10. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

7 safkanın mücadele verdiği koşuda Prince Of Darkness pistten ikincilikle ayrılırken, Oppenheimer üçüncü, Make A Fire dördüncü, Luminescence da beşinci oldu.

Yarışın galibi Peekaboo için bitiriş derecesi 1.23.62 olurken, farklar Boyun - 3 Boy - 7 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.


Talha Dinçel

1913 yılında Sinop'ta doğan Talha Dinçel, Yüksek öğrenimini kimya ve eczacılık üzerine yaptı. Dinçel Laboratuvarı'nın kurucusu olan Talha Dinçel, 1961 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Atçılık ve yetiştiricilik yapan Dinçel, 1962, 1967, 1968 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurullarında görev aldı. Süphan isimli safkanıyla 1964 yılı Çaldıran Koşusu'nu, 1965 yılı Dişi Tay Deneme, Kısrak ve Ankara Koşularını, diğer başarılı safkanları Robin Hood ve Sirocco ile de birçok Grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 1972 yılında aramızdan ayrılan Talha Dinçel'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri