Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusu'nu Rabatto kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının boy gösterdiği mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte start aldı.

2023 yılı Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusu'nu, Fuat Başaran'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Rabatto (Kaneko - Lady Caroline / Sri Pekan) aprantisi Eray Çizik idaresinde kazandı. Ozan Bulut'un antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkanın bu galibiyeti kariyerinin 7. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

8 safkanın katılım gösterdiği koşuda Big Prize (Victory Gallop - Prize Moment / Pure Prize) pistten ikincilikle ayrılırken, Heva (Hakeem - Rokoko / Distant Relative) üçüncü, The Glove (Dai Jin - Mhysa / Royal Abjar) dördüncü, Miss Defne (Wiener Walzer - Fabulous Finish / Grand Slam) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Rabatto için bitiriş derecesi 1.32.52 olurken, farklar Baş - 2 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk'e kupasını merhumun oğlu Mehmet Kayıkçı verdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ayrıca kazanan safkanın antrenörü ve jokeyi adına merhumun torunları Berk ve Ege Kayıkçı'nın ellerinden birer plaket aldı.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

Şükrü Kaya Kayıkçı

1933 yılında İstanbul'da doğan Şükrü Kaya Kayıkçı, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. 1960 yılından itibaren at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Kayıkçı, birçok başarıya imza attı. Gökay I ve Ahmet isimli atlarıyla çeşitli kupalar kazandı. Gökay I isimli Arap atı, aygır olarak da yetiştiriciliğe hizmet verdi. 2004 yılında vefat eden Şükrü Kaya Kayıkçı'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri