SİLİVRİ’DE 7’DEN 70’E CUMHURİYET COŞKUSU

Binlerce Silivrilinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nde ellerde bayraklar, dillerde marşlarla cumhuriyet coşkusu meydanlara taştı.

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 94. yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile bayram coşkuyla kutlandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın önderlik ettiği yürüyüşte binlerce Silivrili, Fatih Mahallesi havuzlu Meydan’da toplanarak, açılan dev bayrak eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernekler, spor kulüpleri, muhtarlar ve binlerce Silivrili katıldı.

 

IŞIKLAR: “CUMHURİYET; ÇAĞDAŞLAŞMA PROJESİ DEMEKTİR”

Başkan Işıklar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu cumhuriyeti kuran büyük Atatürk, o gün ne düşündüyse, ne yaşadıysa, neyi amaçladıysa onları sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız. Ne büyük Atatürk’ten vazgeçeriz, ne de onun eserlerinden. Cumhuriyet onun en büyük eseridir, yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet demek bir ailenin soya dayanarak idare edildiği memleketler yerine; sıradan insanların da cumhurbaşkanı, başbakan, vekil, başkan olabilmesi demektir. Seçme ve seçilme hakkını kazanan kadınlarımız da dahil, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinin çok öncesinde kadına seçme ve seçilme hakkı vermektir cumhuriyet. Cumhuriyet Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bütün İslam âleminin kendisine halife ol diye baskı yaptığı zamanda, Allah’ın yeryüzündeki gölgesi zillullah fil arz unvanını kabul etmeyerek, cumhuriyeti kurmuştur, laikliği getirmiştir. cumhuriyet laiklik demektir, cumhuriyet kadın hakları demektir, cumhuriyet bir köylü çocuğunun cumhurbaşkanı olabilmesinin önünü açmak demektir. Cumhuriyet demek bir kişiye kul olmak değil, Allah’tan başka kulluk edilecek yoktur demektir. Cumhuriyet demek sanat demektir, kültür demektir, aydınlanma demektir, çağdaşlaşma projesi demektir. Bu cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

 

“CUMHURİYET SİLİVRİ’YE ÇOK YAKIŞIYOR”

Konuşmasında Fatih Mahallesi’nde tamamlanan çalışmalarla mahallenin eski güzelliğine kavuştuğunu ifade eden Işıklar: “Ayrıca mahallemizin bu gününde, bu mutlu günümüzde bu güzel anlamlı bir günde Silivri’nin ilk mahallesi, kurucu mahallesinde tamamlanan çalışmaların ardından Fatih Mahallemiz tekrar eski güzelliğine kavuştu. Havuzlu meydanımızda bu tarihi meydanda Cumhuriyet Bayramını kutlamak ayrı bir gurur oldu bizim için, hepinize teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık cumhuriyet çocukları, cumhuriyet insanları. Silivri cumhuriyete çok yakışıyor, cumhuriyette Silivri’ye çok yakışıyor” dedi.

 

BİNLERCE BAYRAK DAĞITILDI DEV BAYRAK AÇILDI

Söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşünde açılan dev bayrak büyük alkış aldı. Metrelerce uzunlukta olan dev bayrağı omuzlayan Silivrililer, hep bir ağızdan marşlar söyledi. Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklarla, yürüyüşe marşlarla eşlik eden vatandaşlar evlerinin balkon ve camlarından da cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

 

 


Kaynak: istanbulses / Silivri
















































































































İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri