Silivri’de Hamsi Şenliği Etkinliklerle Başladı

Silivri Belediyesi ve Silivri Rizeliler ve Karadenizliler Derneği'nin iş birliğiyle Hamsi Şenliği düzenlendi. Etkinlikte, yöresel stantlar kurularak Karadeniz mutfağının lezzetleri tanıtıldı. Ayrıca, halk oyunları gösterileriyle Karadeniz kültürü yaşatıldı.

Silivri Sahili'nde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara ekmek arası hamsi ikramları yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, stant arkasına geçerek vatandaşlara bu lezzetli ikramı kendisi sundu. Hamsinin yanı sıra Karadeniz'in diğer geleneksel lezzetleri de şenlik alanında sunularak katılımcılara keyifli bir gastronomi deneyimi yaşatıldı.

 

Başkan Balcıoğlu: Hamsi Şenliği Hepimizi Aynı Sofrada Birleştirdi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’ndan Hamsi Şenliği’nin açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Balcıoğlu, konuşmasında Silivri’nin 81 ilden vatandaşı barındıran huzur dolu bir ilçe olduğunu belirtti. Başkan Balcıoğlu, Silivri Rizeliler ve Karadenizliler Derneği Dernek Başkanı Sinan Azder ile beraber bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmasında, şenliğin sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışmanın bir göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Balcıoğlu, "Silivri’mizde 81 ilden gelen hemşerimizin huzurunu korumak bizim görevimizdir. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. Derneklerle ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte, her sese kulak veren, herkesin düşüncesine saygı gösteren bir yönetim anlayışını benimsiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Balcıoğlu, kadın, erkek, genç, çocuk demeden bir arada olmaktan gurur duyduğuna değindi. Milli değerlerin bu birliktelikte önemli bir yerin olduğunu kaydeden Başkan Balcıoğlu, "Burada çocuklar, gençler, kadınlar ve erkekler hep birlikteyiz. Bu birlikteliğin sebebi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bayrağımıza, ezan sesimize, vatanımıza ve milletimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok; yeter ki bu birlik ve beraberliği koruyalım" dedi.

Başkan Balcıoğlu, dernek yöneticileri başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Sinan Azder: 6 Senedir Yapamadığımız Festivali Bu Yıl Gerçekleştiriyoruz

Silivri Rizeliler ve Karadenizliler Derneği Başkanı Sinan Azder, etkinliğin destekçilerine teşekkürlerini iletti. Uzun zamandır yapılamayan festivalin Başkan Balcıoğlu sayesinde yapıldığına dikkat çeken Azder, “Biz 6 senedir yapamadığımız festivali bu yıl başkanımız sağ olsun bize verdiği değerden dolayı gerçekleştirebiliyoruz. Kendisine hem yönetimim hem de bütün Rizeliler adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hasan Başcan: Rize Dedin Mi Yağmursuz Olmaz

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Hasan Başcan da Rize etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu. Başcan, Rize’nin ikliminin yağışlı olduğunu vurgulayarak, “Rize dedin mi yağmursuz olmaz. Haftada iki gün yağmur yağar, biri dört gün sürer, biri üç gün sürer” dedi. Etkinlikte yağmur olmasının Rize kültürünün bir parçası olduğuna dikkat çeken Başcan, “Rize etkinliğinde yağmur olmasaydı çok ayıp olurdu, mahcup olurduk. Onun için hava da açtı” şeklinde konuştu. Başcan, etkinliğin güzel geçeceğini düşündüğünü belirterek, katkı ve desteklerinden dolayı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve ekibine teşekkür etti.

 




Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Silivri Haberleri