Serebral Palsi Farkındalık Koşusu'nu Erlikhan kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının iştirak ettiği koşu, 1300 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

Koşuyu; (Handikap-21/DHÖW/H1); Reşat Korkmaz tarafından yetiştirilen, Ali Kaya'nın sahibi olduğu, Toros Kıyas tarafından antrene edilen 5 yaşlı kır erkek safkan Erlikhan (Sultan De Faust - Mahiyekaya / Tunabeyi) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı.

8 safkanın birincilik için mücadele verdiği koşuda ikinciliği Lusia elde ederken, Leonidas üçüncü,  Gür Beyaz dördüncü ve Fezacan isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Erlikhan için bitiriş derecesi 1.25.58 olurken, farklar Boyun - 7 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy  şeklinde sonuçlandı.



Koşu ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Toros Kıyas'a ödülünü, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin takdim etti.

Törene, Kulübümüz Asli Üyesi Can N. Güven ile davetliler de katıldı.
 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı
 

Türkiye'de Serebral Palsi (SP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Serebral Palsi'li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunmaktadır. "Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf" ve "İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş" statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir'de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet vermektedir. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet vererek destek olmuş ve 51 yıldır şeffaflık prensipleriyle hizmet vermektedir. Vakıf bu doğrultuda bilinirliği artırmak ve ihtiyacı olan çocuk ve erişkinlere destek sağlayabilmek amacıyla "Serebral Palsi Türkiye" markası adı altında çalışmalarını sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri