Serbest Handikap Cevdet Karataş Koşusu'nu Berkenin Kızı kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2023 yılı Serbest Handikap Cevdet Karataş Koşusu'nu, Fatih Kuru'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Berkenin Kızı (Kaizbert - İpekela / Haberbatur) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği al kısrak sergilediği performansla toplamda 6. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Ankara'da sezonun açılış programının 6. mücadelesinden Alda Gör (Bayhan - Soylugelin / Benim Oğlum) ikincilikle ayrılırken, Canko (Yalnızefe - Sevdamsın Can / Yalaz) üçüncü, Katıoğlu (Sarraf - Kıristina / Sağanak) dördüncü, Muallim Halim (Turbo - Delidemir / Demirkazık) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Berkenin Kızı için bitiriş derecesi 1.32.44 olurken, farklar 1/2 Boy - Baş - Burun - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Cevdet Karataş Serbest Handikapı

Cevdet Karataş Serbest Handikapı, dört yaşlı Arap atlarının bir önceki yıl göstermiş oldukları performanslarının handikaperler heyetince değerlendirilmesi anlamına gelmektedir. Atların aldıkları kilolar, gösterdikleri kabiliyetleri belirtmektedir. Türk atçılığına ve yarışçılığına güçlü yazarlık becerileri ve engin bilgileriyle hizmetlerde bulunan Handikaper Cevdet Karataş'ın adının verilmesi ile daha da anlam kazanan bu koşuya katılan tüm safkanlara bol şans dileriz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri