Saygıyla anıyoruz...

Anneler Günü Koşusu (G1/DHT/D) - 16.30

Anneler Günü adına düzenlenen mücadele, 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleşecek.


2023 yılı galibi Gülhatmi

2024 yılı Anneler Günü Koşusu'na şu safkanlar katılacak; Bornovalım, Büyük Yıldız, Eparven, Gelibolu Rüzgarı, Gözpınarı, Gülhatmi, Gür Beyaz, Kılıçaslı, Kurşunili, Lima, Saklıkız, Sinoplu Merve, Uluarat, Belkıs Ana, Biletçi Kız, Colega, Kalbimdesin, Melanur, Minik Anne ve Şehnaz Longa.

Fikret Yüzatlı Koşusu (G3) - 17.00

1960-1961 yıllarında Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmiş merhum Fikret Yüzatlı'yı anacağımız mücadele, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak.


2023 yılı galibi Luminary

2024 yılı Fikret Yüzatlı Koşusu'na; Alihan, Luminary, Subutai, Vector, Point Of Finally, Serseri Hat ve Operasyon isimli safkanlar katılacak.

Fikret Yüzatlı

1896 yılında İstanbul’da doğan Fikret Yüzatlı, eğitimini Kuleli Askerî Lisesi’nde süvari olarak tamamladı. 1915 yılında orduya katılarak, Filistin cephesinde süvari teğmen olarak görev aldı. Fahrettin Altay Paşa komutasında Kurtuluş Savaşı’na katılan Yüzatlı, bu savaşlarda gösterdiği üstün başarılardan dolayı İstiklal Madalyası’na layık görüldü. Kurtuluş Savaşı’nın ardından İsmet İnönü’nün yaverliğine atandı. İsmet İnönü’nün de isteği üzerine Cumhuriyet Halk Partisine katılan Yüzatlı, parlamentoya girerek 1944 - 1950 yılları arasında iki dönem Giresun Milletvekilliği yaptı. Ardından ticarete atılarak, Ömür Şirketler Grubu’nu kurdu. Yaşamı boyunca atlara büyük bir sevgi duyan Yüzatlı, ülkemizde modern yarışçılığın ilk temsilcilerinden biri olarak Yüksek Yarış ve Islah Encümeni’nde görev yaptı. Aynı zamanda Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin de kurucu üyeleri arasında yer alan Fikret Yüzatlı, 1960-61 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olarak görev aldı. Varad isimli safkanıyla 1943 yılında Gazi Koşusu’nu kazanan Yüzatlı, 1965 yılında ise Apaçi isimli safkanıyla Gazi Koşusu’nu 2. kez kazandı. 1968 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Fikret Yüzatlı’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Burhan Karamehmet Koşusu (G3) - 17.30

1969-1972 yılları arasında Kulübümüz Başkanlığı görevinde bulunan merhum Burhan Karamehmet'i anacağımız mücadelede, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapılacak.


2023 yılı galibi Oğuzun Rüyası

2024 yılı Burhan Karamehmet Koşusu'nda şu safkanlar boy gösterecek; Comeback Is Real, Dragons Son, Güçlübey Efendisi, Knight Of The Road, Onur Müdür, Perfect Player, Pitfall ve Tachyon.

Burhan Karamehmet

1921 yılında Tarsus’ta doğan Burhan Karamehmet, 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1969 - 1972 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olarak görev aldı. Yetiştiricisi ve sahibi olduğu Asuvan isimli safkanla 1968 yılında Gazi Koşusu’nu kazanan Karamehmet, sahibi olduğu safkanlarla birçok önemli yarışı kazanma başarısını gösterdi. Başkanlık yaptığı dönemde başarılı çalışmalarla yarışçılığımızın birçok alanda modernleşmesini sağladı. 1977 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Burhan Karamehmet’i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

M. Kemal Atakul Koşusu (Kısa Vade Handikap 22/H1) - 14.00

2014 yılında yaşamını yitiren Asli Üyemiz merhum Mehmet Kemal Atakul adına düzenlenecek yarış, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapılacak.

2024 yılı M. Kemal Atakul Koşusu'na; Luminescence, Çakalın Kızı, Oklahoma, Katarsis, Endless Time, Yamatai, Veni Vici ve Alycone isimli safkanlar katılacak.

Mehmet Kemal Atakul

1924 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Kemal Atakul, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam ederken, Davutpaşa Spor Kulübü’nde de futbol oynamaya başladı. 1944 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olan Atakul, futbol kariyerinin ardından 1960-1978 yılları arasında çeşitli dönemlerde sarı lacivertli kulüpte Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2014 yılında aramızdan ayrılan M. Kemal Atakul’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kadir Keçelioğlu Koşusu (KV-8/D) - 15.30

2019 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum Kadir Keçelioğlu'nu anacağımız yarış, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleşecek.

2024 yılı Kadir Keçelioğlu Koşusu'nda; Catriano, Cookie Dough, Dash Of White, Queen Proteo, Real Trouble, Squek And Buzz, Storm Force ve Wednesday Bus isimli safkanlar boy gösterecek.

Kadir Keçelioğlu

1961 yılında Ankara’da doğan Kadir Keçelioğlu, lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1986 yılında annesi ile birlikte kurduğu ecza deposu olarak faaliyet gösteren şirketini büyüterek sektörde lider olan Gül Ecza Deposu ve Gull Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaşamının sonuna kadar başarıyla sürdürdü. Bu faaliyetlerinin yanı sıra, gıda takviyeleri üretiminde marka haline getirdiği “Voonka” ürünlerini üreten şirketin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Yoğun iş temposuna rağmen hiç ihmal etmediği eşi ve iki evladına büyük bir sevgiyle bağlıydı. Çocuk yaşlardan itibaren en büyük tutkusu ise atlar ve futbol oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Keçelioğlu, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. Koştuğu, Alişir, Dracarys, Güner Bey, Gull, Karkkamış, Mc Gill, Nazlıhanım ve Sasani Kaplanı isimli safkanlarıyla birçok yarış kazanma başarısı gösterdi. 2017 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2019 yılında aramızdan ayrılan Kadir Keçelioğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

N. Arek Kuyumciyan Koşusu (KV-8/D) - 16.00

2023 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum Nişan Arek Kuyumciyan adına düzenlenecek ilk mücadele, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak.

2024 yılı N. Arek Kuyumciyan Koşusu'na şu safkanlar katılacak; Anadolu Prensesi, Hard Off Hüsne, Lady Sephora, Splendid, The Beautiful Ece, Defiant, Moonlight Fairy ve Pranayama.

Nişan Arek Kuyumciyan

1941 yılında İstanbul’da doğan Nişan Arek Kuyumciyan, Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde eğitimine devam ederken iş hayatına atıldı. İlaç sanayiinde çalışmaya başladı. Gençlik yıllarında basketbol oynadı. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeliğine seçildi. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. At sahibi olan ve aynı zamanda yetiştiricilikle uğraşan Kuyumciyan, 1998 yılında İzmit Akmeşe’de Bosphorus Harası’nı kurdu. 2012 - 2013 yıllarında yılın yetiştiricisi seçildi. 16 Nisan 2023 yılında aramızdan ayrılan Nişan Arek Kuyumciyan evli ve iki kız çocuk babasıydı. Kendisini, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri