Sarıyer'de mahallelere göre referandum sonuçları

Referandum sonucuna göre Sarıyer’de “Hayır” oyları “Evet” oylarından fazla çıktı.

Sarıyer'de mahallelere göre referandum sonuçları

AYAZAĞA

25 bin seçmenin olduğu Ayazağa’da “Evet” oyları açık ara önde çıktı. Ayazağa’da %38.5 Hayır, %61.5 ise Evet oyu çıktı.

BAHÇEKÖY MERKEZ

Daha önceki seçimlerde AK Parti’nin güçlü olduğu Bahçeköy Merkez Mahallesi’nde Hayır oyları önde çıktı. Bahçeköy Merkez’de %54,8 Hayır, %45.1 ise Evet oyu çıktı.

BAHÇEKÖY YENİMAHALLE

Önceki seçimlerde AK Parti’nin etkili olduğu başka bir mahalle de Bahçeköy Yenimahalle’ydi. %52.1 Hayır, 47,9 ise evet oyu çıktı.

BALTALİMANI

CHP’nin etkili olduğu mahallelerden biri olan Baltalimanı’nda hayır oyları açık ara önde çıktı. Baltalimanı’ında %65 Hayır, %35 evet çıktı.

BÜYÜKDERE

CHP’nin kalelerinden biri olarak bilinen Büyükdere’de sonuç değişmedi. Hayır oylarının en yüksek olduğu mahallelerden biri oldu. Büyükdere’de %67 Hayır, %33 ise Evet çıktı.

CUMHURİYET

AK Parti’nin Sarıyer’de en güvendiği mahallelerden biriydi. Ancak çekişmeli geçen sonuçlarda hayır az bir farkla önde kapattı. Cumhuriyet’te %50.3 Hayır, %49.7 ise Evet çıktı.

ÇAMLITEPE (DERBENT)

Derbent’te genel ve yerel seçimle her zaman farklılık gösterir. Yerelde CHP, genelde ise AK Parti önde çıkıyor. Ancak referandumda hayır oyları önde çıktı. Derbent’te %55.5 Hayır, %44.5 ise evet çıktı.

ÇAYIRBAŞI

Çayırbaşı’nda önceki genel seçimlerde AK Parti önde çıkıyordu. MHP’nin de etkili olduğu Çayırbaşı’nda %60 Hayır, %40 Evet çıktı.

DARÜŞŞAFAKA

CHP’nin oy deposu olarak bilinen Darüşşafaka Mahallesi’nde sonuç değişmedi. %88 Hayır, %12 Evet oyu ile Sarıyer’de hayır rekoru kırdı.

DEMİRCİKÖY

Demirciköy de CHP’nin güçlü olduğu mahallerden biri olarak biliniyor. Referandum sonucu değişmedi %70 Hayır, %30 Evet oyu çıktı.

EMİRGAN

CHP’nin güçlü olduğu mahallelerden bir tanesi de Emirgan. Bu mahallede de %63 Hayır, % 37 ise evet oyu çıktı.

FATİH SULTAN MEHMET

FSM genel seçimlerde AK Parti’nin güçlü olduğu mahallelerden biri olarak bilinir. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Sarıyer’de evet çıkan birkaç mahalleden biri oldu. FSM’de %46.5 Hayır, 53.5 Evet oyu çıktı.

FERAHEVLER

AK Parti’nin önde çıktığı mahallelerden birisi de Ferahevler. Referandumda da evet önde çıktı. Ferahevler’deki sandıklardan %47.7 Hayır, %52.3 Evet çıktı.

GARİPÇE

En az seçmenin olduğu mahallelerden birisi. Garipçe’de daha çok AK Parti’ye oy çıkıyor. Garipçe’de %18 Hayır, %82 evet çıktı.

GÜMÜŞDERE

Gümüşdere’de yerel ve genel seçimlerde CHP az da olsa önde çıkıyordu. Gümüşdere’de %56 Hayır, %44 ise Evet çıktı.

HUZUR

Sarıyer’in yeni mahallerinden birisi. CHP’nin güçlü olduğu Huzur Mahallesi’nde referandumda %70 Hayır, %30 ise Evet çıktı.

İSTİNYE

Karadenizlilerin yoğunlukta olduğu İstinye’de neredeyse tüm seçimlerde AK Parti önde çıkıyordu. Referandumda kafa kafaya bir sonuç çıktı. Hayır oyları azda olsa önde kapattı. İstinye’de %50.2 Hayır, %49.8 ise evet çıktı.

KAZIM KARABEKİR

CHP’nin güçlü olduğu Kazım Karabekir Mahallesi’nde referandumda da sürpriz yaşanmadı. Sandıklarda %63.5 Hayır, 34.5 ise Evet çıktı.

KEMER

AK Parti’nin önde çıktı mahallerden biri olan Bahçeköy Kemer Mahallesi’nde referandumda da Evet önde çıktı. %52 Evet, %48 ise Hayır çıktı.

KISIRKAYA

Önceki seçimlerde CHP’nin önde çıktığı mahallerde referandumda da Hayır oyu çıktı.

KİREÇBURNU

AK Parti ile CHP’nin çekiştiği mahallelerden biri olan Kireçburnu’nda hayır oyu açık ara önde çıktı. %69.5 Hayır, %30.5 ise Evet çıktı.

KOCATAŞ

AK Parti’nin genel seçimlerde önde çıktığı mahallelerden biri olan Kocataş’ta da sonuçlar kafa kafaya çıktı. Kocataş’ta %49.7 Hayır, %50.3 ise Evet çıktı.

KİLYOS 

Kilyos da hayır oylarının yüksek çıktığı mahallelerden biri oldu. Kilyos’taki sandıklarda %69 Hayır, %31 Evet çıktı.

MADEN

Genel seçimlerde AK Parti’nin çıktığı Maden Mahallesi’nde hayır oyları açık ara önde çıktı. 57.5 Hayır, 42.5 ise Evet çıktı.

MASLAK

CHP’nin güçlü olduğu Maslak’ta hayır açık ara önde çıktı. %83 Hayır, %17 ise Evet çıktı.

SARIYER MERKEZ

Sarıyer’de en çok merak edilen mahallerden birisiydi. Sarıyer Merkez’de de hayır oyları açık ara önde çıktı. %59 Hayır, %41 Evet çıktı.

 REFERANDUM SEÇİM SONUÇLARI

AK Parti’nin güçlü olduğu Pınar Mahallesi’nde evet - hayır oyları yakın çıktı. %47 Hayır, %53 Evet oyu çıktı.

POLİGON 

Poligon Mahallesi de %69 Hayır, %31 Evet oyu ile açık ara önde çıkan mahallerden birisi oldu.

PTT EVLERİ

Genel seçimlerde AK Parti’nin güçlü olduğu PTT Evleri’nde evet oyları önde çıktı. %45.7 Hayır, 54.3 Evet oyu çıktı.

REŞİTPAŞA

Yerel ve genel seçimlerde farklılık gösteren Reşitpaşa’da referandumda hayır oyu açık ara önde çıktı. %61 Hayır, %39 Evet oyu çıktı.

RUMELİ HİSARI

CHP’nin oy deposu olan ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de mahallesi olan Rumeli Hisarı Mahallesi’nde hayır oyu farklı çıktı. Sandıklardan %79 Hayır, %21 Evet oyu çıktı.

RUMELİ KAVAĞI

Genel seçimlerde AK Parti’nin güçlü olduğu Rumeli Kavağı’nda referandumda hayır çıktı. %58 Hayır, %42 Evet çıktı.

RUMELİ FENERİ

AK Parti’nin güçlü olduğu Rumeli Feneri’nde evet oyları önde çıktı. %60 Evet, %40 Hayır çıktı.

TARABYA

CHP’nin oy deposu olarak bilinen Tarabya’da hayır oyları açık ara önde çıktı. Tarabya’da %68.5 Hayır, %31.5 Evet çıktı.

USKUMRUKÖY

CHP’nin en yüksek çıktığı mahallelerden birisi olan Uskumruköy’de sonuç değişmedi. Evet-Hayır arasındaki farkın en çok olduğu mahallelerden birisi. %85 Hayır, %15 Evet çıktı.

YENİMAHALLE

AK Parti’nin genel seçimlerde önde çıktığı Yenimahalle’de kafa kafaya bir sonuç çıktı. %49.5 Hayır, %50.5 Evet çıktı.

YENİKÖY

CHP’nin güçlü olduğu Yeniköy’de hayır oyları farklı çıktı. %55 Hayır, % 45 Evet çıktı.

ZEKERİYAKÖY

CHP’nin oy deposu olan mahallelerden birisi olan Zekeriyaköy’de hayır oyu açık ara önde çıktı. %85 Hayır, %15 Evet çıktı.

Sarıyer Kent

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri