Santalin Koşusu'nu Snow Bird kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği mücadele, 2400 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2022 yılı Santalin Koşusu'nu, Burak Bilen'in sahibi olduğu Snow Bird (General Quarters - Cutie's Rosie / Discreet Cat) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde galibiyetle noktaladı. Turhan Çakar yetiştirmesi, Nihat Kaya'nın antrene ettiği 3 yaşındaki kır dişi tay, son olarak start aldığı ve zaferle noktaladığı G2 Nene Hatun ve G3 Özdemir Atman Koşularının ardından bugün de pistten birincilikle ayrılarak üst üste üçüncü Açık koşu zaferini elde ederken, toplamda yedinci galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

7 safkanın katılım gösterdiği mücadelede jokeyi Mehmet Akyavuz ile start alan Filibya (Victory Gallop - Zilcihan / Kaneko) ikinci olurken, Aragona (Victory Gallop - Karatutkum / Bin Ajwaad) Akın Sözen idaresinde yarışı üçüncü tamamladı. Jokeyi Özcan Yıldırım ile koşuda boy gösteren Girl Gone Bad (Toruk Macto - Heiress S / Devir) dördüncü sırada yer alırken, Gleamy (Hakeem - Prencess Ebru / Okawango) Müslüm Çelik idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi Snow Bird için bitiriş derecesi 2.30.45 olurken, farklar 1 Boy - 1,5 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Mevlüt Taniyit'e kupasını Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya verdi.
 

Santalin
( 1935 - 1965 ) (Trigo - Santaria / Santorb)

1935 yılında doğan İngiliz safkan Santalin, G1 Irish Oaks galibi Santaria'nın kızı olup 1930'lu yılların sonunda ülkemize getirilmiştir. Ülkemizdeki hara hayatı boyunca birçok önemli ismi pistlerimize kazandıran kısrak Santalin'in Manna'dan olan dişi tayı Hasba, G1 Çaldıran ve G1 Cumhurbaşkanlığı Koşusu galibidir. Santalin'in Coup De Roi'dan olan temsilcisi Fettan ise 1945 yılında Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, Çaldıran ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları'ndan galibiyetle ayrılmıştır
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri