Salih Bayraktar ilçe başkanlığını devraldı

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na atanan Salih Bayraktar, görevi eski İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’den teslim adlı. Devir-teslim törenine çok sayıda partili katılıp, Bayraktar’ı kutladı.

İlçe başkanlığına atanıp atanmayacağı konusunda uzun süre bekleme yaşandıktan sonra geçtiğimiz hafta içinde teklifi kabul eden Salih Bayraktar, Genel Merkez’in görevlendirmesinden sonra Sarıyer’e geldi.

Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törenle koltuğuna oturan Bayraktar, partililere hitaben bir de konuşma yaptı. 

Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törenle koltuğuna oturan Bayraktar, partililere hitaben bir de konuşma yaptı.


BAYRAKTAR; “BU ÖNEMLİ GÖREV İÇİN KARAR VERMEK KOLAY OLMADI”

Salih Bayraktar ise konuşmasında şunları söyledi: “Çok değerli dava arkadaşlarım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bugüne kadar vermiş olduğunuz çok değerli emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sarıyer gibi önemli bir bölgenin İlçe Başkanlığı görevine siyasi büyüklerimiz tarafından davet edildim. Yaptığımız istişareler ve destek sözlerini aldıktan sonra bu görevi kabul ettik. İtiraf etmek gerekirse bu kararı vermek çok kolay olmadı. Bazı arkadaşlar, büyüklerim dediler ki; “Ülkemizin, Sarıyer’imizin bu kadar sıkıntıları, dertleri varken sen köşende huzurlu bir şekilde oturamazsın. Senin ailen üç çocuğundan ve eşinden ibaret değildir. Sarıyer’de yaşayan herkes senin ailenin bir parçasıdır.” Bu inançla yola çıktık. Dünya lideri bir Başbakanımızın yanında görev almak bu görevi kendine yakışır bir şekilde yerine getirebilmek benim çocuklarıma bırakabileceğim en büyük mirastır.

Bu an itibariyle aramızdaki anlaşmazlıkları, kırgınlıkları, menfi hesaplaşmaları bir kenara bırakıp sevgi, saygı, hoşgörü ortamını oluşturmak, birlik, beraberlik ve kardeşliği güçlendirme adına herkesi kucaklayan, temsil ağırlığı yüksek heyecanı olan doğru, dürüst, çalışkan insanlardan oluşan bir yapıyı tesis etmek gerekir. Ecdadımız da bunu böyle yapmıştır. Milli mücadele böyle kazanılmıştır.

Başbakanımızın yolunda ilkelerle, projelerle, hizmetlerle birlik ve beraberlik adına siyaset yapacağız. Bu yeni bir başlangıçtır. Bu yeni bir süreçtir. Bu süreç içerisinde birlik ve beraberliği tesis ettiğimiz müddetçe başarılı olacağımıza canı gönülden inanıyorum. Cenab-ı Haktan hayırlara vesile olmasını diliyorum. Akıl, fikir inanç ve amaç birliği ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Halka rağmen değil, halk için halkla bütünleşeceğiz. Ayrıca bugün tüm Annelerimizin gününü kutluyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim, yolumuzu açık etsin” diye sözlerini tamamladı.


Törende eski İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir de bir konuşma yaparak Salih Bayraktar’a başarı diledi.

ÖZDEMİR: “HER ZAMAN BAYRAKTAR’IN YANINDA OLACAĞIM”

Toplantı salonunda yapılan devir teslim töreninde konuşan Hüseyin Özdemir, yeni İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a başarılı dilerken, “Sayın Başbakanımızın önderliğinde muhteşem işler yaptık. Sarıyer’de de 12 yıllık süre zarfında çok güzel işler yaptık, ilçemize sayısız eserler kazandırdık. Bu çalışmalarda hepinizin alın teri var. AK Parti toplumun, bu milletin vicdanı oldu. Tabi bu noktalara kolay gelinmedi. Sayın Başbakanımızın halen daha nelerle uğraştığının en yakın şahidi oluyoruz. Sandıkla seçilmiş bir iktidarın ayağını kaydırma yöntemlerine şahit olduk, bunlara direndik ve tüm sorunları aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Biz kendimizi bu uğurda vakfetmiş insanlarız. Nurettin Çelik ile birlikte Sarıyer’de bu işin kuruluşunda etrafında olduk, sonra benimle beraber yola devam ettik. Şimdi de en güzel şekliyle yolumuza Salih Başkanımızla devam edeceğiz. Vicdanen müsterihim, kalbim çok rahat. Salih Bey güzel, ahlaklı bir insan ve bu işi bizden de alıp daha yukarılara taşıyacağı noktasında hiçbir şüphem yok. Bundan sonra emrindeyiz. Ne zaman bize ihtiyacı olduğunda hiçbir sıfata gerek duymadan onun yanında olacağımız konusunda biz söz veriyoruz. Sonuna kadar AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı bütün hücrelerine kadar Salih Bayraktar ile birlikte olacaktır. Bizim davamız hiçbir zaman şahıslar üzerinden yürümemiştir. Sarıyer’de vatandaşımız bize muhalefet görevi verdi, biz Türkiye’de iktidar olan bir partinin mensupları olarak doğrunun yanında yer alacak, yanlışı da her zaman haykıracağız. Salih Başkanımızla biz yürümeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Devir teslim törenine çok sayıda partilinin yanı sıra; Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, Eski İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Av. Nurettin Çelik ve Hicran Çelikyay, Meclis Üyeleri Hüseyin Coşgun, Mehmet Büyük, Abdullah Akşahin, Hasan Durhat, Saim Kain,Selçuk Bozkır, Ebru Tekin, Ergin Durdu, Abdullah Günaylı, Mehmet Yaman ve eski meclis üyesi AK Parti’li Erol Akkuş, İsmail Bülbül ile Cemil Özbalta ve Şems Çakıroğlu, Salih Güzel ve Murat Karataş da katıldı. 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri