Sadettin Sükan Koşusu'nun galibi Aslan Luigi oldu

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla koşulan mücadele, 2100 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Sadettin Sükan Koşusu'nu, Kemal Kurt'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu, jokeyi Halis Karataş ile start alan Aslan Luigi (Scarface - Ciripaha / Big Brown) kazandı. Mehmetcik Aydoğdi'nin antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği üst üste 2. toplamda ise 4. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Tamamı erkek 12 safkanın katıldığı yarışta Tefobey (King David - Cryo Star / Yavuztar) ikincilik elde ederken, Bikati (Mendip - Lady Chara / Royal Abjar) üçüncü, King Ova (Kaneko - Volcanic Lady / Mountain Cat) dördüncü, Gold Power (Win River Win - Şahmeral / Sun Music) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Aslan Luigi için bitiriş derecesi 2.13.05 olurken, farklar 2,5 Boy - 2 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Asli Üyemiz Kemal Kurt'a kupasını merhum Sadettin Sükan'ın eşi Beyhan Sükan takdim etti.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

Sadettin Sükan

1925 yılında İstanbul'da doğan Sadettin Sükan, Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Genç yaşlarından itibaren atçılık camiası içerisinde bulunan Sükan, 1953 - 1956 yılları arasında Ankara Hipodrom Müdürü olarak görev yaptı. 1979 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sadettin Sükan, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu'nda üye olarak görev aldı. Çeşitli dönemlerde Disiplin Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. 1957 - 1972 yılları arasında Ömür Restoran İşletmeleri'nin ortağı ve Genel Müdürü olarak iş hayatına devam etti. 1976 yılından itibaren 22 yıl Büyük Kulüp'te Genel Müdür olarak görev yaptı. 1993 yılından itibaren 3 dönem Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği yapan Sükan, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti ve Büyük Kulüp Derneği Yüksek Divan Üyesiydi. 2021 yılında aramızdan ayrılan Sadettin Sükan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri