Paralimpik Şampiyon Umut Ünlü’den Başkan Özer’e Ziyaret

Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda, kentimizi ve ülkemizitemsil ederek 2 altın madalya ile dönen Umut Ünlü’yü makamında konuk etti. BuluşmadaEsenyurt’a yapılacak yeni spor tesislerinin müjdesini veren Başkan Özer; “2027yılında Avrupa Oyunları’nı hep birlikte İstanbul’da gerçekleştirmeyi umuyoruz.Sporcularımızın bu büyük organizasyona iyi hazırlanmalarını ve bizlerigururlandırmalarını bekliyoruz.” dedi.

 

Esenyurtlu milli sporcu Umut Ünlü, Paris 2024Paralimpik Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atarak 2 altın madalya kazandı.“Erkekler 200 Metre Serbest Yüzme” ve “Erkekler 50 Metre Serbest Yüzme”yarışlarında ülkemizi başarı ile temsil eden Umut Ünlü aynı organizasyonda 2 altınmadalya kazanan ilk sporcu unvanına da sahip oldu.  Paris’te elde ettiği çifte şampiyonluklaülkemizi gururlandıran sporcuyu Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer makamındaağırladı. Buluşmada Ünlü’ye plaket ve çiçek takdim eden Başkan Özer;“Esenyurt’u sporun başkenti yapmak için özveri ile çalışıyoruz. İlçemizdebulunan amatör ve profesyonel sporcularımıza desteklerimizi ise ara vermeden sürdürüyoruz.Kısa zaman içerisinde ilçemize kazandıracağımız spor tesislerimizle büyük birihtiyacı da karşılamış olacağız. Umut’un tüm sporculara örnek olması gerektiğinitemenni ederek başarısından dolayı sevgili Umut’u tebrik ediyorum.” açıklamasındabulundu. Hedefini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Umut Ünlüise Başkan Özer’e spora ve sporcuya verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.


“UmutSporculara Örnek Olacak”

Başkan Özer, Umut’un başarısının diğer sporcularaörnek olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Başarısından dolayı sevgiliUmut’u yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bubaşarısının tüm sporculara örnek olmasını temenni ediyorum. Daha önce Paris'teSayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte ‘İstanbul Evi’ projesini hayata geçirdik.İnşallah 2027 yılında Avrupa Oyunları’nı hep birlikte İstanbul’dagerçekleştireceğiz. Sporcularımızın bu büyük organizasyona hazırlanmalarını veo gün geldiğinde bizi gururlandırmalarını bekliyoruz.”

 

 

“Esenyurt’uSporun Başkenti Yapıyoruz”

Konuşmasında Esenyurt'u sporun başkenti halinegetireceklerini vurgulayan Başkan Özer; “En büyük hedeflerimizden biri,ilçemizi kültür, sanat ve sporun başkenti yapmaktır. Spor çok önemli bir alanve bu konuda çok önemli bir strateji izliyoruz. Belediyenin önemligörevlerinden biri, halkın spor yapabileceği alanları yaratmaktır. Bu anlamdatesislerimiz var, ancak büyük bir ilçeyiz ve tesislerimiz yeterli değil. Bu tesislerigünbegün geliştiriyoruz. Ne yazık ki Esenyurt’ta bisiklet yolları ve yürüyüşalanları yetersiz. Bu konuda da çalışmalar yapıyoruz. Betonlaşma baskısınarağmen bulabildiğimiz her alanı yeşile dönüştürme hedefindeyiz. Yakında, ilketabını tamamladığımız 100 bin metrekarelik parkımızın açılışını yapacağız.İçinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve rekreasyon alanları bulunacak. Parkınikinci etabıyla birlikte toplamda 200 bin metrekarelik bir yeşil vadi yaratmayıplanlıyoruz.” ifadelerini kullandı.


"Amatörve Profesyonel Sporcuları Destekliyoruz"

Açıklamasında Esenyurt’a kazandırılacak sportesislerinin müjdesini de veren Başkan Özer, sözlerine şöyle devam etti:  “Esenyurt Belediyesi olarak amatör sporcularıdesteklemeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Ancak bazı tesisler daha öncefarklı kurumlara devredilmiş. Örneğin, iki büyük stadyumumuz var; biri Gençlikve Spor Bakanlığına, diğeri İstanbulspor’a devredilmiş. Bazı yüzme havuzlarımızve spor alanlarımız da başka kurumların kontrolünde. Bunları inceliyoruz vezamanla geri alacağız. Özellikle Muhsin Yazıcıoğlu ve Gaziler Parkı'ndaki sportesisleri yıllar önce kar yağışı nedeniyle çökmüştü. İBB ile birlikte butesisleri yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bu merkezlerin yeniden hizmete girmesiylebüyük bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Bu müjdeyi de halkımızla paylaşmakistiyorum. Esenyurt’ta Avrupa ve dünya şampiyonları yetişiyor. Zaman zamanonları kabul ediyor ve başarılarını onurlandırıyoruz. Bu sporcularımızıödüllendirerek diğer sporcularımıza örnek olmalarını sağlıyoruz. Böyleceonların motivasyonunu artırmayı hedefliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri